Scenariul George Floyd se repetă. Un alt ofiţer din SUA, acuzat de violenţă împotriva unui bărbat de culoare VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un nou incident în care un poliţist alb imobilizează cu brutalitate un cetăţean afro-american. FOTO Captură video
Un nou incident în care un poliţist alb imobilizează cu brutalitate un cetăţean afro-american. FOTO Captură video

Un poliţist din Virginia este acuzat de violenţă împotriva unui cetăţean afro-american după ce filmarea arestării a ajuns în mediul public, în contextul celor mai ample proteste din ultimii zeci de ani ce condamnă rasismul şi brutalitatea poliţiei.

Din imagini se vede cum echipajul venit la intervenţie l-a chestionat politicos pe bărbatul de culoare ce avea un comportament anormal, învârtindu-se în cerc pe mijlocul carosabilului.

„Domnule, sunteţi bine? Vreţi să vă daţi de pe stradă? Vreţi să mergeţi la spital? Nu? Ce putem face pentru dumneavoastră? Suntem aici să vă ajutăm, spuneţi-mi de ce aveţi nevoie.  Vreţi la dezintoxicare sau la spital?”, l-au întrebat iniţial ofiţerii.

La puţin timp însă, un alt poliţist imobilizează victima cu ajutorul unui dispozitiv cu electroşocuri, apoi îl loveşte pe bărbat şi se pune cu genunchiul pe spatele şi umărul lui. Victima începe să să strige că nu poate să respire, asemeni ultimelor cuvinte ale lui George Floyd.

Unul dintre colegii poliţistului agresiv îşi somează, la un moment dat, camaradul să se relaxeze.

Ofiţerul de poliţie Tyler Timberlake a fost acuzat de agresiune fizică, după ce filmarea intervenţiei din 5 iunie a ajuns în spaţiul public. El face obiectul unei cercetări disciplinare şi riscă 3 ani de închisoare. Şi ceilalţi poliţişti care au participat la operaţiune riscă să fie pedepsiţi pentru că, conform legislaţiei din SUA, ei trebuiau să intervină peste atitudinea colegului lor.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite