Rudy Giuliani este anchetat în legătură cu activităţile sale de lobby în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rody Giuliani FOTO news.ro
Rody Giuliani FOTO news.ro

Rudy Giuliani, fostul avocat al lui Donald Trump, este vizat de o anchetă federală cu privire la posibile activităţi de lobby necorespunzătoare legate de Turcia, a declarat pentru ABC News o sursă apropiată dosarului.

Ancheta Departamentului de Justiţie este separată de ancheta penală cu privire la activităţile lui Giuliani în Ucraina, a precizat sursa ABC News.

Primele semne de întrebare în legătură cu activităţile lui Giuliani legate de Turcia au apărut în 2017, când fostul primar de New York şi avocat al lui Donald Trump s-a angajat să-l reprezinte pe omul de afaceri iranian Reza Zarrab, stabilit în Turcia, într-un caz de spălare de bani şi ocolire a sancţiunilor imputat acestuia în New York.

Giuliani l-a îndemnat personal pe secretarul de stat de atunci, Rex Tillerson, să renunţe la caz, discuţia dintre cei doi având loc chiar în Biroul Oval, notează ABC News, care citează surse avizate.

Zarrab a pledat în cele din urmă vinovat.

Giuliani a făcut totodată presiuni pentru extrădarea clericul Fethullah Gulen în Turcia, aşa cum cere preşedintele Recep Tayyip Erdogan. Erdogan îl acuză pe Gulen că se află în spatele tentativei de puci din vara anului 2016 din Turcia.

ABC News precizează că a încercat să-l contacteze pe avocatul lui Giuliani, dar acesta nu a răspuns. Anterior, Giuliani a respins acuzaţia precum că ar fi desfăşurat activităţi de lobby necorespunzătoare legate de Turcia.

Un purtător de cuvânt al Departamentului Justiţiei a refuzat la rândul său să comenteze pe marginea acestui caz anunţat iniţial de Bloomberg.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite