Război în Ucraina. SUA vor activa echipa de răspuns nuclear

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jennifer Granholm, secretarul american al Energiei
Jennifer Granholm, secretarul american al Energiei

Secretarul american pentru Energie, Jennifer Granholm, a postat pe Twitter că a vorbit cu ministrul ucrainean al energiei despre incendiul de la centrala nucleară de la Zaporojie şi a decis să activeze Echipa de răspuns la incidentele nucleare din SUA, informează BBC.

„Operaţiunile militare ruseşti în apropierea centralei sunt nesăbuite şi trebuie să înceteze”, a spus Granholm, care supraveghează arsenalul nuclear al SUA.

„Reactoarele centralei sunt protejate de structuri robuste de izolare, iar reactoarele sunt oprite în siguranţă”.

Echipament esenţial de la centrala nucleară de la Zaporojie din Ucraina nu este afectat după incendiul provocat acolo de bombardamentele ruse, iar nivelul radiaţiilor este neschimbat, a anunţat vineri Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), care a citat autorităţile locale de reglementare în domeniul nuclear, transmite Reuters.

AIEA a adăugat că Ucraina a anunţat că uzina, situată în sud-estul ţării, a fost bombardată în timpul nopţii.

"Autoritatea ucraineană de reglementare a anunţat că un incendiu la sit nu a afectat echipament 'esenţial' şi că personalul centralei ia măsuri de atenuare. Nu au fost raportate schimbări în nivelul de radiaţii la centrală", a menţionat AIEA.

Echipele de intervenţie ucrainene au anunţat vineri că au stins un incendiu care s-a declanşat într-o clădire a centralei nucleare din Zaporojie, lovită în timpul nopţii de bombardamentele ruse, în plină invazie a Moscovei asupra acestei ţări.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite