Preşedintele american Donald Trump va merge, miercuri, în El Paso, la patru zile după măcelul dintr-un centru comercial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Donald Trump va merge, miercuri, în El Paso, Texas, la patru zile după un atac armat în urma căruia 22 de persoane au murit, a anunţat, luni, primarul Dee Margo.

Ora vizitei lui Trump şi alte detalii nu au fost anunţate, dar o sursă a declarat pentru ABC că o echipă a Casei Albe era deja la Centrul Medical Universitar din El Paso, luni dimineaţă. Acesta este unul dintre cele două spitale unde răniţii din urma atacului armat au fost internaţi.

Trump a declarat într-o conferinţă de presă la Casa Albă, luni, că americanii „trebuie să condamne rasismul, fanatismul şi supremaţia albă” şi a dat vina pe internet şi pe jocurile video pentru violenţa pe care acestea le suscită.

Fostul congresman de Texas, Beto O`Rourke, născut în el Paso şi candidat pentru nominalizarea democraţilor la alegerile prezidenţiale din 2020, a declarat pentru El Paso Times că Trump ar trebui să stea departe de oraş, precizând că preşedintele „ a ajutat la crearea a ceea ce am văzut în El Paso”.

Sâmbătă dimineaţa, în El Paso , Texas, un oraş majoritar hispanic, situat în apropiere de frontiera cu Mexicul, un bărbat alb în vârstă de 21 de ani a deschis focul cu o puşcă de asalt într-un centru comercial aglomerat, a omorât 20 de oameni şi a rănit alţi 26, după care s-a predat. Alte două persoane au murit la spital.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite