Peskov, la CNN: Ambasadorul rus în Statele Unite s-a întâlnit şi cu membri ai echipei lui Hillary Clinton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, într-un interviu acordat astăzi postului CNN, că ambasadorul Rusiei la Washington, Serghei Kisliak, a avut în timpul campaniei electorale din Statele Unite întâlniri şi cu consilieri din echipa lui Hillary Clinton, nu doar cu cei ai lui Donald Trump.

Peskov a recunoscut însă că preşedintele rus Vladimir Putin şi-a dorit ca alegerile să fie câştigate de Trump, transmite agenţia de presă EFE, citată de Agerpres.

Pe agenda întrevederilor ambasadorului „există mulţi specialişti în politologie, persoane care lucrează în centre de reflecţie ce o consiliază pe Hillary sau alte persoane care lucrează pentru Hillary“, a spus Dmitri Peskov, răspunzând unei întrebări despre contactele unor politicieni apropiaţi lui Trump cu ambasadorul Kisliak. Printre aceştia se numără procurorul general Jeff Sessions şi Michael Flynn, care avea să devină consilierul lui Trump pentru Securitate Naţională şi apoi a demisionat din acest post după ce a fost criticat că s-a întâlnit cu ambasadorul rus fără să-l informeze pe vicepreşedintele Mike Pence.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a ţinut să sublinieze că sarcina ambasadorului rus a fost să se întâlnească cu reprezentanţi ai ambelor părţi pentru a discuta despre „relaţiile bilaterale“ ruso-americane, iar obiectivul acestor întâlniri nu a fost nicidecum de a interfera în procesul electoral american.

El a recunoscut însă că Putin a dorit ca scrutinul să fie câştigat de Trump, pentru că acesta din urmă s-a arătat, în opinia sa, favorabil reducerii tensiunilor acumulate în ultima vreme în relaţiile dintre Moscova şi Washington.

„Candidata Hillary Clinton a fost, prin atitudinea şi programul ei, foarte negativă faţă de ţară noastră, declarând că Rusia aproape este cel mai mare rău în lume şi principala ameninţare pentru Statele Unite“, a spus Peskov în interviul acordat lui Fareed Zakaria.

„În schimb, celălalt candidat, Donald Trump, spunea că «da, suntem în dezacord cu ruşii în multe chestiuni, dar trebuie să vorbim cu ei pentru a încerca să găsim o cale de înţelegere»“, a explicat reprezentantul Kremlinului.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite