Paul Manafort, fostul şef de campanie al lui Trump, nu a scăpat de procurorul Robert Mueller. Va fi anchetat pentru contactele sale din Rusia şi Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul Robert Mueller a fost autorizat să ancheteze legăturile fostului şef de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, cu puterea din Rusia şi fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici.

Paul Manafost a contestat în justiţie calitatea lui Robert Mueller de a-l ancheta, dar nu a primit un răspuns favorabil, transmite Reuters.

Mai mult, procurorul însărcinat de dosarul cu privire la implicarea Rusiei în influenţarea ultimului scrutin prezidenţial din Statele Unite a fost autorizat să ancheteze legăturile lui Manafort cu oficiali ruşi şi cu regimul Viktor Ianukovici.  

Paul Manafort este suspectat de activităţi de lobby pentru prorusul Ianukovici, care a fost înlăturat de la putere în februarie 2014.

Robert Mueller se ocupă în prezent de descifrarea „Grupului Hapsburg“, un demers secret de lobby conceput de Manafort.

Mai exact, Paul Manafort şi partenerul său de afaceri Rick Gates sunt suspectaţi că „au recrutat în secret un grup de foşti politicieni cu funcţii înalte pentru a lua poziţii favorabile Ucrainei, inclusiv prin lobby în Statele Unite“.

Refugiat în Rusia, Viktor Ianukovici susţine că nu a avut contacte cu Paul Manafort.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite