Pandemia COVID-19. Trei militari au fost depistaţi cu noul coronavirus la bordul unui portavion american. Două nave-spital, mobilizate în Atlantic şi Pacific

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portavionul Theodore Roosevelt FOTO EPA-EFE
Portavionul Theodore Roosevelt FOTO EPA-EFE

Trei marinari americani au fost diagnosticaţi pozitiv cu noul coronavirus la bordul portavionului Theodore Roosevelt, informează AFP.

Cei trei bărbaţi au fost evacuaţi, iar toţi cei care au intrat în contact cu ei la bordul navei, desfăşurată în prezent în largul Filipinelor, se află în carantină, a declarat secretarul interimar al Marinei, Thomas B. Modly.

Nava are un efectiv de peste 5.000 de persoane. „Am luat mari precauţii când echipajul s-a întors la bord şi am procedat la examinări medicale riguroase”, a precizat amiralul Michael Gilday referitor la escala făcută în urmă cu două săptămâni într-un port din Vietnam.

Marina americană a înregistrat până acum 86 de cazuri de coronavirus, dintre care 57 de militari.

În acecst context, marina americană a decis să mobilizeze două nave-spital: una în largul oraşului New York, epicentrul epidemiei de coronavirus în Statele Unite, şi alta în largul oraşului Los Angeles. Cele două nave-spital dispun de câte 12 blocuri operatorii fiecare şi au o capacitate de 1.000 de paturi, dintre care 80 pentru terapie intensivă.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite