O americancă care l-a acuzat pe Joe Biden de agresiune sexuală solicită cetăţenia rusă

0
Publicat:

O americancă care, în campania electorală din 2020, l-a acuzat pe Joe Biden de o agresiune sexuală datând din anii 1990, i-a cerut marţi preşedintelui Vladimir Putin cetăţenia rusă, în timpul unui interviu acordat presei ruse la Moscova.

Captura video Youtube/Tara Reade
Captura video Youtube/Tara Reade

Tara Reade, în vârstă de 59 de ani, a apărut într-un interviu filmat pentru Sputnik alături de parlamentara Maria Butina, care a fost pentru o perioadă închisă în Statele Unite pentru că a încercat să se infiltreze în cercurile politice americane.

Reade a spus că a sosit la Moscova ca simplu turist, dar s-a simţit "în siguranţă pentru prima dată după foarte mult timp". Reade a mai declarat că a decis să rămână definitiv în Rusia, după ce un politician republican i-a spus că este în pericol.

"Vreau să solicit cetăţenia rusă" de la preşedintele Vladimir Putin, a anunţat ea, promiţând că va fi "un bun cetăţean", potrivit Agerpres.

La începutul anului 2020, ea a susţinut că Joe Biden, în acel moment candidatul democrat la preşedinţie, ar fi agresat-o sexual pe un hol al Congresului SUA în 1993, când Biden era senator şi ea lucra pentru el.

Acuzaţia, negată categoric de Joe Biden, a fost totuşi jenantă pentru campania sa împotriva preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, acuzat el însuşi de mai multe femei de agresiune sexuală, hărţuire sau viol. Dar în declaraţiile Tarei Reade au apărut neconcordanţe, ca de exemplul faptul că nu a fost găsită plângerea pe care a declarat că a depus-o la Congres după incident.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite