Noul coronavirus îi dă târcoale lui Trump. Casa Albă cere tuturor angajaţilor să poarte măşti în aripa de vest a clădirii, unde se află Biroul Oval

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Albă cere tuturor angajaţilor să poarte măşi sau să îşi acopere faţa atunci când intră în aripa de vest a clădirii, unde se află Biroul Oval, a relatat luni NBC News, citând două surse apropiate situaţiei, transmite CNBC.

Noua măsură de precauţie a fost luată la două zile după ce doi angajaţi apropiaţi preşedintelui Donald Trump şi vicepreşedintelui Mike Pence au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus.

Directiva biroului administrativ al Casei Albe a fost anunţată printr-un memo adresat angajaţilor luni după-amiază, a relatat NBC, potrivit căreia Casa Albă va pune măşti la dispoziţia celor care vor avea nevoie.

Memo-ul mai cere angajaţilor să evite vizitele în aripa de vest, unde se află Biroul Oval, cu excepţia cazurilor în care este necesar să facă acest lucru, au mai spus sursele.

Donald Trump s-a referit luni la posibilitatea de a-şi limita contactele cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence, despre care a părut să confirme că se află în "carantină" după un caz de COVID-19 în anturajul acestuia, scrie AFP.

Întrebat într-o conferinţă de presă despre măsurile pentru a limita preventiv contactele lor, preşedintele Statelor Unite a răspuns: "Este ceva despre care probabil vom vorbi, în această perioadă de carantină".

"Vom vorbi la telefon, da. Putem vorbi despre asta la telefon", a adăugat el.

Mike Pence, coordonator al celulei de criză de la Casa Albă pentru lupta împotriva pandemiei, nu a fost prezent la această conferinţă de presă.

Noul coronavirus şi-a făcut oficial apariţia în urmă cu câteva zile la Casa Albă. Purtătoarea de cuvânt a vicepreşedintelui Pence, Katie Miller, a fost testată pozitiv la sfârşitul săptămânii trecute. De asemenea, un militar din serviciul preşedintelui SUA.

"Nu l-am mai văzut de atunci", a declarat Donald Trump despre vicepreşedintele Pence.

El a adăugat că Mike Pence a fost testat negativ duminică şi din nou luni. "Este într-o formă foarte bună şi cred că totul va fi bine", a insistat liderul administraţiei de la Washington.

Casa Albă a dezminţit duminică orice măsură de carantină vizând pe vicepreşedintele american.

Alţi trei membri ai celulei de criză s-au autoizolat preventiv: Anthony Fauci, expertul în boli infecţioase cu funcţia cea mai înaltă din SUA, Robert Redfield, directorul Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor, şi Stephen Hahn, şeful Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite