Liderul unei secte religioase voia să o ia de soție pe propria fiică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samuel Rappylee Bateman, liderul în vârstă de 46 de ani al unei secte religioase în care se practică poligamia, a apărut săptămâna aceasta în fața unei curți de justiție din Arizona pentru a răspunde acuzațiilor conform cărora acesta a organizat răpirea mai multor fete minore pe care le-a luat de neveste, scrie Insider.

Samuel Bateman, acuzat de acte sexuale cu minori / Foto: Coconino County Sheriff's Department
Samuel Bateman, acuzat de acte sexuale cu minori / Foto: Coconino County Sheriff's Department

Bateman, un autointitulat profet în cadrul Bisericii Fundamentaliste a lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, a fost arestat pentru prima dată în luna august pentru acuzații de stat, după ce trei fete tinere au fost găsite ascunse într-o remorcă de marfă pe care, potrivit forțelor de ordine, acesta o tracta pe o autostradă din Flagstaff, Arizona.

Oficialii locali au efectuat apoi percheziții în reședințele din Arizona folosite de Bateman - care are 20 de soții, majoritatea copii - iar nouă fete au fost plasate în centre de plasament ale Departamentului pentru Siguranța Copilului din Arizona, potrivit FBI.

Miercuri, Bateman a pledat nevinovat la noi acuzații în fața unui tribunal federal din Phoenix, Arizona, după ce FBI a susținut că a aranjat ca trei dintre soțiile sale adulte să răpească 8 dintre aceste fete minore de la casa de copii unde erau îngrijite.

„La 27 noiembrie 2022, opt dintre cele nouă fete minore au fugit din casele de grup DCS", a scris Dawn Martin, un agent special al FBI, într-o declarație depusă la instanțele federale din Washington și Arizona.

FBI afirmă că Bateman a conspirat cu trei femei - Moretta Johnson, Naomi Bistline și Donnae Barlow - pentru a le ajuta pe fete să scape de îngrijirea statului. Acestea sunt acuzate de falsificare și distrugere de probe și de complicitate la răpirea fetelor.

Femeile au luat fetele și apoi le-au transportat cu mașina în Spokane, Washington, unde au fost găsite pe 1 decembrie într-un AirBnb, potrivit documentelor tribunalului federal.

Poligamie și abuzuri sexuale

FLDS a fost condusă mult timp de Warren Jeffs, un lider de cult notoriu care conduce grupul din închisoare din 2006.

Bateman, care ani de zile a încercat să își croiască drum în cercul de apropiați al lui Jeff, s-a declarat recent profet, a declarat anterior unul dintre fiii lui Warren Jeffs pentru Insider.

În timp ce majoritatea membrilor FLDS încă îl consideră pe Jeffs profet, FBI spune că Bateman are acum un mic grup de 50 de adepți.

Deși Bateman nu a fost acuzat de acuzații federale de trafic sexual, o declarație depusă în acest caz detaliază acuzațiile de abuz sexual asupra fetelor minore în cadrul sectei.

Când fetele au fost plasate în grija statului în septembrie, anchetatorii federali au început să examineze unele dintre jurnalele lor, care au fost confiscate din locuințele lui Bateman.

Însemnările din jurnal detaliau sărutări și atingeri cu Bateman, în vârstă de 46 de ani. În interviurile cu FBI, informatorii au detaliat unele dintre presupusele tratamente aplicate de Bateman soțiilor sale minore, inclusiv o orgie alimentată cu vin, în care au fost obligate să îl privească făcând sex cu tatăl lor înainte de a fi obligate să facă sex cu alți bărbați.

Un informator le-a spus anchetatorilor că Bateman s-a plâns unora dintre soțiile sale că o altă mireasă copilă a sa - nu mai mare de 10 ani - făcea pipi în pat. De asemenea, Bateman i-a spus propriei sale fiice minore că este menit să se căsătorească cu ea și să o lase însărcinată, iar în mai multe rânduri a sărutat-o în mod nepotrivit în fața altor adepți, potrivit raportului FBI.

Totuși, în interviurile inițiale ale medicilor legiști, fetele nu au raportat abuzuri sexuale, iar Martin a spus că fetele mai mari le împiedicau pe cele mai tinere să vorbească.

Abia cu o zi înainte de Ziua Recunoștinței, una dintre cele nouă fete aflate în grija statului a spus că Bateman a abuzat-o sexual, potrivit declarației FBI.

Câteva zile mai târziu, opt dintre fete au plecat, ceea ce i-a determinat pe anchetatori să apeleze din nou la dispozitivele electronice și la jurnalele pe care le-au lăsat în urmă pentru a găsi răspunsuri.

Ei au aflat că fetele comunicaseră cu soțiile mai în vârstă ale lui Bateman prin intermediul unui chat criptat.

Un proces a fost programat pentru Bateman pe 10 ianuarie, dar avocații săi au cerut mai mult timp pentru a se pregăti.

Avocatul Andrew Marcantel, care îl reprezintă pe Bateman, a declarat pentru Insider că se așteaptă ca procesul să fie amânat.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite