FOTO VIDEO Revărsare de substanţe toxice în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tren care transporta substanţe chimice a căzut într-un afluent al Râului Delaware din statul american New Jersey, după ce un pod s-a prăbuşit.

Patru vagoane, dintre care cel puţin unul plin cu substanţe toxice, au ajuns în apele râului Delaware. Podul feroviar care s-a prăbuşit vineri dimineaţă se afla în zona West Deptford din New Jersey. Cele patru vagoane conţineau clorură de vinil, o substanţă inflamabilă şi foarte toxică. 

Casele şi şcolile din apropiere au fost evacuate ca măsură de precauţie, transmite CNN. Aproximativ 71 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, acuzând probleme respiratorii, potrivit surselor medicale. Dintre aceste, 68 de victime au fost externate până în acest moment. 

”Se pare că toată clorura de vinil care se afla în vagonul respectiv s-a vărsat”, a declarat Larry Hajna, oficial din cadrul Departamentului pentru Protecţia Mediului al statului. ”În acest moment nu mai au loc alte scurgeri”, a adăugat acesta. 

Clorura de vinil este folosită pentru fabricarea produselor din plastic şi din vinil, inclusiv ţevi PVC. ”Expunerea pe termen scurt la un nivel ridicat de clorură de vinil în aer a dat naştere unor afecţiuni ale sistemului nervos central, precum ameţeală, somnolenţă şi migrene”, potrivit site-ului Agenţiei de Protecţie a Mediului din SUA.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite