FOTO Marina militară americană a efectuat teste cu rachete balistice ce pot transporta încărcătură nucleară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marina militară americană a efectuat, recent, o serie de teste cu armament strategic. Concret, submarinul nuclear USS Nebraska (SSBN-739) a efectuat în cursul acestei săptămâni patru teste cu rachete balistice Trident II (D5), care pot fi echipate cu încărcături nucleare, au anunţat Forţele navale ale Statelor Unite.

Testele au fost efectuate în largul coastelor sudice al statului California cu rachete fără încărcătură nucleară. Conform US Navy, primele două lansări au avut loc pe data de 4 septembrie, iar alte două au fost efectuate pe 6 septembrie.

Sistemul de arme strategice Trident II (D5) a fost proiectat iniţial să aibă o durată de viaţă până în 2024, dar ulterior a suferit recent un proces de modernizare care îl va menţine operaţional până la sfârşitul anilor 2040.

Imagine indisponibilă

FOTO U.S. Navy Lt. Cmdr. Michael L. Smith

"Misiunea de descurajare nucleară este prima prioritate a Departamentului Apărării.(...) Aceasta înseamnă nu doar menţinerea capacităţii noastre actuale, dar şi dezvoltarea viitoarei generaţii de rachete Trident  care să asigure descurajare pentru următorii 40 de ani şi nu numai ", a declarat viceamiralul Johnny R. Wolfe.

Imagine indisponibilă

FOTO U.S. Navy Mass Communication Specialist 1st Class Ronald Gutridge

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite