Eroul american care a murit în Ucraina după ce a eliminat 12 ruși în ultima sa luptă: „Și-a dat viața pentru o țară de care se îndrăgostise“

0
Publicat:

Un veteran al pușcașilor marini americani a murit în Ucraina încercând să ajute un camarad după ce a eliminat 12 ruși în ultima sa luptă, a anunțat familia acestuia.

Ethan Hertweck avea 21 de ani FOTO: X
Ethan Hertweck avea 21 de ani FOTO: X

Ethan Hertweck a fost ucis în Ucraina pe 8 decembrie, cu doar 11 zile înainte de a se întoarce acasă în Statele Unite, a relatat Task & Purpose, potrivit business insider.

"Se gândise să se întoarcă acasă înainte de această ultimă misiune, dar știm că nu a vrut să-și părăsească cei doi «frați» care s-au transferat cu el în noua unitate", a declarat mama sa, Leslie Hertweck, pentru Task & Purpose. "El ar fi fost acasă, aici, în Springfield, Missouri, astăzi!".

Hertweck și unul dintre camarazii săi protejau două buncăre atunci când rușii i-au atacat.

"Amândoi au ieșit singuri din postul lor, eliminând aproximativ 12 soldați inamici și oprindu-le înaintarea", a spus mama sa.

"Au salvat două buncăre pline cu unitatea lor. Ethan a reușit să ajungă la buncăr, dar a trebuit să se întoarcă după camaradul său și atunci a fost lovit în partea superioară stângă a pieptului, deasupra plăcii, dar a încercat totuși să acorde ajutor înainte de a muri."

Hertweck, în vârstă de 21 de ani, a murit luptând în Avdiivka, în regiunea Donețk, în estul Ucrainei, a declarat un coleg soldat, potrivit Newsweek.

"Și-a dat viața pentru o țară și pentru oamenii de care se îndrăgostise", a declarat mama sa, potrivit Task & Purpose.

Avdiivka a fost punctul de sprijin al unor lupte crâncene în ultimele săptămâni, în timp ce Rusia își continuă asaltul brutal pentru a încerca să captureze orașul, făcând puține progrese.

Rusia și-a început asaltul major asupra Avdiivka în luna octombrie. De atunci, a înregistrat pierderi uriașe, atât în personal, cât și în vehicule, potrivit Ucrainei, serviciilor de informații occidentale și analiștilor.

Hertweck a servit în Corpul pușcașilor marini din noiembrie 2019 până în iunie 2020 și a plecat ca soldat de primă clasă, potrivit fișei sale de serviciu consultată de Task & Purpose.

El a primit o eliberare onorabilă din cauza unei afecțiuni rare a sângelui, potrivit mamei sale și documentelor consultate de publicație.

El a făcut mai multe călătorii în Ucraina după începerea războiului, mai întâi pentru a ajuta femeile și copiii de la granița cu Polonia, apoi s-a întors mai târziu pentru a-și obține licența de medic de luptă.

În cele din urmă a semnat un contract cu armata ucraineană și s-a alăturat Batalionului 131 de recunoaștere specială ca medic pentru echipa Vidmak.

Apoi s-a mutat la o altă unitate, alături de unul dintre camarazii săi, cu care a efectuat ultima sa misiune. Cel puțin 46 de americani au murit în Ucraina din februarie 2022, mulți dintre ei veterani militari, a precizat Task & Purpose.

Hertweck este unul dintre cei 11 veterani de marină care ar fi fost uciși în Ucraina, conform unei liste întocmite de

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite