Donald Trump îndeamnă aleşii republicani să-l voteze pe Kevin McCarthy la conducerea Camerei Reprezentanţilor

0
Publicat:

Fostul preşedinte republican al SUA Donald Trump le-a cerut miercuri congresmenilor din propriul partid să-l voteze pe Kevin McCarthy la conducerea Camerei Reprezentanţilor, potrivit Agerpres.

Donald Trump, FOTO arhivă EPA EFE
Donald Trump, FOTO arhivă EPA EFE

Îndemnul lui Trump ar putea debloca alegerea preşedintelui acestei camere a Congresului SUA, după împiedicarea lui McCarthy de către aleşi republicani apropiaţi de Donald Trump să obţină majoritatea la vot.

Este momentul ca marii noştri aleşi republicani din Cameră să voteze pentru Kevin'', a scris Donald Trump pe reţeaua sa de socializare Truth, potrivit AFP.

Republicanii au obţinut majoritatea în Camera Reprezentanţilor în urma alegerilor de la jumătatea mandatului, însă nu au reuşit să-l aleagă marţi pe Kevin McCarthy preşedinte al acestei camere pentru că circa 20 de congresmeni fideli ai lui Trump nu l-au votat, reproşându-i că nu este suficient de conservator şi că prin abordarea sa politică centristă s-ar apropia de democraţii progresişti ai preşedintelui Joe Biden.

Pentru că n-a putut fi ales un preşedinte al Camerei, activitatea forului este blocată, iar congresmenii nu pot depune jurământul, situaţie fără precedent în ultimul secol. Următorul vot este prevăzut să aibă loc miercuri la ora 17.00.

Amintim că, anul trecut, fostul președinte Donald Trump a cerut anularea Constituției pentru a anula alegerile din 2020 și a-l repune la putere, într-o continuare a negării alegerilor și a promovării teoriilor conspiraționiste.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite