Donald Trump acuză OMS că a devenit „marioneta Chinei“: „A dat multe sfaturi proaste şi a fost întotdeauna de partea lor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump FOTO EPA-EFE
Donald Trump FOTO EPA-EFE

Preşedintele american Donald Trump a acuzat Organizaţia Mondială a Sănătăţii că este o „marionetă a Chinei”, în contextul întâlnirii virtuale de două zile a OMS care se axează pe efectele pandemiei de coronavirus, potrivit BBC.

El a spus că OMS „a dat foarte multe sfaturi foarte proaste, sfaturi teribile şi a fost întotdeauna de partea Chinei”. OMS a gestionat greşit criza, cu preţul "multor vieţi”, a adăugat preşedintele american.

Trump, care a fost criticat pentru propriul său mod de gestionare a pandemiei, a acuzat în repetate ori OMS că nu a alertat lumea suficient de devreme şi că a acordat prea multă încredere Chinei.

De asemenea, Trump a acuzat China că a ascuns începutul izbucnirii epidemiei.

Trump nu a participat personal la reuniune, locul său fiind luat de secretarul pe probleme de Sănătate.

SUA au suspendat deja finanţarea pentru OMS, în aşteptarea unei anchete a felului în care a organismul internaţional a gestionat pandemia de coronavirus.

La începutul reuniunii OMS de luni, preşedintele chinez Xi Jinping a declarat că ţara sa este "deschisă şi transparentă” şi a insistat că orice anchetă ar trebui să se întâmple după ce pandemia va fi ţinută sub control.

SUAPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite