De unde vrea Joe Biden să adune voturi în plus în lupta cu Donald Trump. Fostul președinte vorbește despre „creierul de vrabie“

0
Publicat:

Echipa de campanie a lui Joe Biden a lansat vineri o campanie de publicitate pentru a încerca să atragă alegătorii lui Nikki Haley, învinsă în timpul alegerilor primare republicane de fostul preşedinte Donald Trump, informează AFP, citat de Agerpres.

Joe Biden FOTO EPA EFE
Joe Biden FOTO EPA EFE

Montajul video de 30 de secunde compilează fragmente din discursurile şi interviurile lui Donald Trump care o denigrează pe fosta sa rivală, "creier de vrabie", care nu ar fi făcută "din lemnul din care sunt făcuţi preşedinţii".

Clipul video începe cu mesajul "Dacă aţi votat pentru Nikki Haley, Donald Trump nu vă vrea voturile" şi se termină cu magnatul de 77 de ani dând asigurări că nu are nevoie decât de alegătorii săi.

Această publicitate va fi difuzată timp de trei săptămâni pe diverse platforme de internet, în opt state ce promit a fi foarte disputate în noiembrie, ţintind diverse suburbii rezidenţiale unde candidata republicană a făcut scoruri bune, potrivit unui comunicat al echipei de campanie a preşedintelui american, candidat la un al doilea mandat.

Joe Biden se adresează alegătorilor "care vor să trăiască într-o ţară protejată de haos, de divizare şi de violenţa pe care le-ar aduce un alt mandat al lui Donald Trump", a comentat Michael Tyler, directorul de comunicare al democratului de 81 de ani.

Donald Trump a devansat-o la mare distanţă pe fosta ambasadoare a SUA la ONU, în vârstă de 52 de ani, în timpul alegerilor primare.

Nikki Haley s-a retras din cursă pe 6 martie şi Joe Biden a afirmat imediat că "există un loc" alături de el pentru susţinătorii fostei guvernatoare din Carolina de Sud.

Principala vizată nu şi-a îndemnat susţinătorii să voteze pentru cineva anume, exprimându-şi doar speranţa că Donald Trump va depune de acum eforturi pentru "a merita voturile lor".

Nikki Haley nu l-a ameninţat niciodată cu adevărat pe miliardar în cursa pentru Casa Albă. Adepta unor poziţii conservatoare pure şi dure asupra economiei de piaţă, criminalităţii şi moravurilor, ea şi-a sedus numeroşii alegători centrişti sau independenţi mizând pe nevoia de reînnoire politică.

Alegerile prezidenţiale au toate şansele să se joace, la fel ca în 2020, pe diferenţe mici de voturi în câteva state. Joe Biden şi rivalul său se află deocamdată umăr la umăr în sondaje.

 Fostul președinte american Barack Obama sare în ajutor lui Joe Biden pentru a-l învinge din nou pe Trump, potrivit CNN. Obama va contribui, printre altele, la motivarea tinerilor americani, în special a alegătorilor de culoare și latino-americani, considerați un punct slab al candidaturii lui Joe Biden.  

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite