De ce 750 de soldați din Garda Națională vor fi trimiși să facă verificări la metroul din New York

0
Publicat:

Guvernatorul New Yorkului, Kathy Hochul, va trimite  750 de soldați din Garda Națională a statului pentru a ajuta poliția din New York să verifice bagajele navetiștilor în cele mai aglomerate stații din rețeaua de metrou a orașului, anunță Reuters.

Metrou New York FOTO EPA EFE
Metrou New York FOTO EPA EFE

Alți 250 de ofițeri de la Poliția Statului New York și de la Poliția Autorității Metropolitane de Transport, controlată de stat, se vor alătura, de asemenea, efortului, despre care Hochul a spus că are ca scop descurajarea infracționalității.

Ea a anunțat această desfășurare ca răspuns la recentele atacuri asupra navetiștilor și lucrătorilor din transportul în comun.

Conform datelor poliției, infracțiunile la metrou au scăzut cu aproximativ 15% în februarie, comparativ cu aceeași lună din 2023.

"Să spui că lucrurile se îmbunătățesc nu te face să te simți mai bine", a spus Hochul, "mai ales când tocmai ai auzit că cineva a fost înjunghiat în gât sau aruncat pe șinele de metrou. Există un impact psihologic".

Soldații Gărzii Naționale din New York, o forță militară controlată în comun de liderii federali și de stat, nu au atribuții de arestare pe timp de pace, dar îi vor ajuta pe polițiști în menținerea ordinii.

Primarul orașului New York, Eric Adams, un democrat care obișnuia să patruleze la metrou pe vremea când era polițist, a declarat că a trimis aproximativ 1.000 de polițiști suplimentari ai orașului la metrou în februarie, după ce în ianuarie a crescut numărul de agresiuni și furturi.

El a subliniat că infracționalitatea rămâne ridicată în una dintre cele mai mari rețele de metrou din lume, cu aproximativ șase infracțiuni pe zi, majoritatea furturi, într-un serviciu care înregistrează peste 4 milioane de călătorii zilnice.

Miercuri, el a declarat că va readuce controlul bagajelor, o practică ocazională folosită de Departamentul de Poliție din New York, în care ofițerii instalează o masă lângă turnicheții de la metrou și aleg navetiști care vor fi percheziționați.

Riders Alliance, un grup de susținere a navetiștilor din New York, a declarat că desfășurarea de către Hochul a Gărzii Naționale ar avea un impact psihologic opus celui dorit.

în februarie, în rețeaua de metrou au avut loc 38 de jafuri și 70 de furturi, inclusiv furturi din buzunare, în comparație cu 40 de jafuri și 98 de furturi în aceeași lună a anului trecut, potrivit datelor poliției. Aproximativ 90 de milioane de călătorii au fost efectuate cu metroul în cursul lunii.

În anunțul său, Hochul a adus în discuție atacul de săptămâna trecută asupra unui conductor de tren de metrou care a fost tăiat la gât de un atacator necunoscut în timp ce își proptea capul pe fereastra trenului său.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite