Trenurile Alstom pentru Magistrala 5 ajung în curând în România: Primul a plecat marți din Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul tren de metrou Alstom contractat pentru Magistrala 5 din București a plecat marți din Brazilia către România, via Hamburg.

foto metrou Alstom
Trenurile pentru Magistrala 5 ajung în curând în România Foto: LinkedIn Alstom

„Primul tren de metrou marca Alstom destinat celei mai moderne linii de metrou din București a plecat din fabrica de la Taubate, Brazilia, urmând să se îmbarce cu destinația Hamburg, de unde va ajunge în România pe cale rutieră. Trenul, numit Giurgiu, va circula pe Magistrala 5 după finalizarea testelor obligatorii în vederea punerii în funcție. Drum bun și ne vedem la București!”, se arată într-o postare de marți de pe contul oficial de Linkedin al Alstom. 

La începutul lunii decembrie 2020, conducerea companiei Alstom Transport a semnat cu Metrorex contractul de livrare de trenuri de metrou destinate Magistralei 5 Drumul Taberei-Eroilor.

Contractul prevede asigurarea unui total de până la 30 de trenuri Metropolis pentru noua Magistrală 5, livrate în două tranșe. Valoarea contractului pentru primele 13 trenuri este de peste 100 de milioane de euro. Acest contract poate fi extins cu opțiunea de livrare a încă 17 trenuri, pe baza unei comenzi din partea beneficiarului, valoarea totală a proiectului putând ajunge la 240 de milioane de euro.

Recent, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, Mihai Barbu, a declarat pentru Club Feroviar că primul tren de metrou produs de Alstom în Brazilia pentru Magistrala 5 a metroului bucureștean va sosi în curând. „La sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie trenul „Giurgiu” va fi în depoul nostru”, spunea Mihai Barbu.

În anul 2022, compania de transport Metrorex comunica faptul că va primi anul viitor (2023 - n.r.) 13 trenuri noi de metrou, care vor fi folosite pentru Magistrala 5, Drumul Taberei - Eroilor, a anunţat, miercuri, Gabriel Sburlan, directorul tehnic al Metrorex, în cadrul conferinţei "Zilele Feroviarului".

A doua secţiune a Magistralei 5, Eroilor - Piaţa Iancului, este în stadiul de proiectare.

„Un alt proiect pe care îl avem în derulare este Magistrala 6, unde avem deja semnat un contract pentru tronsonul 1 Mai - Tokyo, unde se derulează etapa de proiectare, iar în trimestrul doi anul viitor începe construcţia”, a continuat reprezentantul Metrorex.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite