Concedieri la “New York Times”  pentru reducerea cheltuielor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul "New York Times" din New York
Sediul "New York Times" din New York

Directorul editorial John Geddes, adjunctul său Jim Roberts, şi trei cunoscuţi editori, Susan Edgerley, Rick Berke şi Jerry Mazorati ar putea fi victimele efortului  de a reduce costurile, scrie website-ul politico.com, citând surse anonime.

Cotidianul a mai făcut reduceri de personal în 2009, dar posibila plecare a unor persoane din conducere arată cât de gravă este situaţia, scrie sursa amintită. 

Editorul executiv al “New York Times”, Jill Abramson , a comunicat personalului editorial încă din decembrie că vor fi tăiate 30 posturi şi că, dacă nu există voluntari care ar beneficia de compensaţii, va fi nevoie să se recurgă la concedieri.  Deadline-ul pentru primirea ofertelor de plecare voluntară este 24 de ianuarie şi numai doi angajaţi s-au oferit  — editorul pe domeniul cultural Jonathan Landman şi reporterul Jacques Steinberg .

Toţi giganţii din industria mass-media americană au făcut recen reduceri de personal, scrie Huffington Post.

Compania Time Inc., o filială a Time Warner, care publică 130 de reviste printre care “Time”, “Fortune” sau “People” va reduce  sute de joburi, potrivit tabloidului « The New York Post ».  Gigantul mass-media vrea să facă economii de 100 miloane de dolari, reducând până la 700 de posturi, potrivit unei surse. Acesta ar fi cel mai mare val de concedieri care a avut loc până acum.

Revista « Newsweek » ia măsuri similare din cauza desfiinţării ediţiei sale tipărite şi a tranziţiei către apariţia exclusiv pe o platformă digitală.

“În noile condiţii de astăzi, jobul nimănui nu e sigur. E un motiv pentru mine să spun din nou că toată lumea din această industrie ar trebui mereu să-şi caute viitorul job. Cred că cei care vor fi daţi acum afară de la « New York times » îşi vor găsi în curând joburile pe care le erită”, a declarat Jack Shafer,  jurnalist la Reuters care a fost concediat de revista “Slate” anul trecut, citat de politico.com.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite