Cel puţin 21 de persoane au murit în urma inundaţiilor din statul american Tennessee. Au fost impuse restricţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: POOL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Foto: POOL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Cel puţin 21 de persoane sunt confirmate decedate, în timp ce alte 20 rămân dispărute după inundaţiile severe care au fost în Tennessee, Statele Unite ale Americii. „A fost aproape la fel de rapid ca o tornadă. Cineva a descris-o drept un tsunami”, a declarat primarul oraşului Waverly la postul local de televiziune WKRN.

Autorităţile locale au impus restricţii de circulaţie de la ora 20:00 pentru a se preveni eventualele jafuri. Iniţial fuseseră date dispărute 45 de persoane, dar numărul lor a scăzut atunci când au fost identificate decesele.

 Inundaţiile au deteriorat infrastructura, şcolile şi casele oamenilor. Şeriful Chris Davis spune că este nevoie de „răbdare şi rugăciuni” pentru comunitatea afectată şi cere persoanelor să rămână în afara zonei unei s-au produs cele mai mari pagube, pentru a putea fi găsiţi dispăruţii, scrie CNN.

Un centru de reunificare a fost deschis la liceul McEwen, unde membrii comunităţii pot raporta persoanele dispărute, a declarat biroul şerifului. Între timp, trei adăposturi au fost înfiinţate în Waverly, la Biserica lui Hristos Waverly, Biserica Baptistă şi Biserica Compasiunii, au declarat oficialii judeţului Humphreys.

Regiunile afectate includ Humphreys, Hickman, Houston şi Dickson, iar şoferii au fost îndemnaţi să nu încerce să traverseze drumurile de inundaţii, potrivit Agenţiei de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Tennessee.

Garda Naţională din Tennessee a anunţat sâmbătă seara că trimite aproape 50 de soldaţi pentru a ajuta oamenii afectaţi de inundaţiile severe şi că a trimis un elicopter Blackhawk la faţa locului. 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite