Campanie umanitară pentru un homeless care a înapoiat 42.000 de dolari găsiţi pe stradă. S-au strâns deja 64.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul susţine că a lucrat timp de 13 ani pentru un tribunal FOTO npr.org
Bărbatul susţine că a lucrat timp de 13 ani pentru un tribunal FOTO npr.org

La sfârşitul săptămânii trecute, un om al străzii din Boston a găsit un rucsac cu 42.000 de dolari în el şi, în ciuda situaţiei sale precare, a hotărât să-l predea autorităţilor. Internauţii americani n-au rămas indiferenţi la gestul său lăudabil şi au pornit o campanie de strângere de fonduri pentru bunul samaritean, relatează radioul public american.

Miercuri, la ora 9.20 (ora 16.20, ora României), se strânseseră aproape 64.000 de dolari pentru Glen James, numit de internauţi „Bunul Samaritean”. Campania de strângere de fonduri a fost demarată de un internaut care nu l-a cunoscut niciodată pe James, dar a vrut să-i dea o mână de ajutor ca să-şi schimbe viaţa.

James a fost decorat la începutul acestei săptămâni de şeful poliţiei din Boston „pentru curajul său extraordinar”. Potrivit „The Boston Globe”, bărbatul, care are peste 50 de ani şi stă pe străzi de cinci ani, spune că nu s-a gândit niciodată să păstreze banii. „Chiar dacă aş fi disperat după bani, n-aş fi păstrat niciun şfanţ din suma găsită. Dumnezeu a avut întotdeauna grijă de mine”, a scris James în declaraţia sa.

Americanul susţine că a lucrat pentru un tribunal timp de 13 ani, însă a fost dat afară. Informaţia n-a putut fi confirmată de nicio instanţă, scrie „The Boston Globe”. James ar fi putut să-şi găsească un alt job, însă are o boală care îl împiedică să facă acest lucru.

Banii pe care James i-a găsit aparţineau unui student chinez care se afla în trecere prin Boston.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite