Bill Gates, primul şi anul acesta în topul Forbes al celor mai bogaţi americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Topul celor mai bogaţi oameni din SUA este dominat, şi anul acesta, de co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, a cărui avere a crescut, potrivit Forbes, de la 76 până la 81 miliarde de dolari. În schimb, pentru prima dată în ultimii 16 ani investitorul Warren Buffett nu mai ocupă poziţia locul doi. În locul lui Buffett se află fondatorul site-ului de vânzări online Amazon, Jeff Bezos, a cărui avere este estimată la 67 miliarde de dolari.

Warren Buffett, supranumit şi „oracolul din Omaha“, se regăseşte pe poziţia a treia în topul Forbes chiar dacă averea sa a crescut cu 3,5 miliarde de dolari în ultimul an până la 65,5 miliarde de dolari.  Pe locurile următoare s-au clasat,  în ordine, Mark Zuckerberg (Facebook), Larry Ellison (Oracle) şi Michael Bloomberg.

Donald Trump a pierdut 35 de poziţii

Averea lui Donald Trump s-a redus cu 800 de milioane de dolari într-un an până la 3,7 miliarde de dolari, potrivit clasamentului celor mai bogaţi 400 de americani publicat marţi de revista Forbes.

Conform acestui clasament, Donald Trump a pierdut 35 de poziţii şi în prezent se situează pe locul 156 în topul celor mai bogaţi 400 de americani. 

Potrivit Forbes, averea lui Trump a avut de suferit ca urmare a scăderii preţurilor pe piaţa imobiliară din New York, ceea ce a dus la diminuarea valorii bunurilor pe care candidatul republicat la alegerile prezidenţiale le deţine în oraşul său natal, în special celebrul Trump Tower. 

Cea mai bogată femeie din Statele Unite, este încă Alice Walton, moştenitoarea imperiului Walmart, care se afla pe locul al treisprezecelea în clasament, cu o avere de 35,4 miliarde de dolari. În ceea ce priveşte celebrităţile, vedeta de televiziune Oprah Winfrey se află pe locul 239, cu 2,8 miliarde de dolari. 

În total, averea combinată a celor mai bogaţi 400 de americani se ridică la 2.400 miliarde de dolari. Din acest total, 1.300 miliarde de dolari aparţin unor miliardari cu vârste între 60 şi 79 de ani, categorie unde se regăseşte şi Donald Trump. 

Forbes subliniază că 42 sau 10% din cei mai bogaţi 400 de americani sunt imigranţi iar 14 din aceşti miliardari imigranţi se plasează mai sus decât Trump în topul Forbes.

La categoria de antreprenori din rândul imigranţilor, Israelul este ţara cea mai bine reprezentată, cu şase membri în clasament, Franţa, unul , în persoana fondatorului eBay, Pierre Omidyar, care se află pe locul 54, cu o avere de 8,1 miliarde de euro.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite