Barack Obama, despre atacul din Connecticut: „A fost cea mai rea zi a preşedinţiei mele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barack Obama consideră atacul de la Newtown „cea mai rea zi a preşedinţiei sale” FOTO Reuters
Barack Obama consideră atacul de la Newtown „cea mai rea zi a preşedinţiei sale” FOTO Reuters

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a declarat, duminică, în cadrul unui interviu, că ziua în care a avut loc masacrul din Connecticut, unde şi-au pierdut viaţa 26 de persoane, a fost „cea mai rea zi a preşedinţiei” sale şi a promis noi măsuri în ceea ce priveşte deţinerea şi folosirea armelor de foc.

„A fost cea mai rea zi a preşedinţiei mele. Şi nu vreau ca acest lucru să se repete”, a declarat Barack Obama într-un interviu difuzat duminică de postul de televiziune NBC, referindu-se la masacrul soldat cu 26 de morţi, între care 20 de copii cu vârste de şase-şapte ani, într-un  oraş din statul Connecticut, la 14 decembrie, notează AFP.

Preşedintele SUA, care l-a însărcinat pe vicepreşedintele Joe Biden să acţioneze în vederea unor consultări şi să prezinte recomandări până la sfârşitul lui ianuarie, a promis că îşi va utiliza toată influenţa politică în acest dosar extrem de sensibil în Statele Unite, unde dreptul de a purta arme este garantat de Constituţie.

„Va exista, oare, o rezistenţă? Absolut. Problema este, deci, să vedem dacă suntem suficient de afectaţi de ceea ce s-a întâmplat, pentru ca acest lucru să nu devină unul dintre acele episoade de rutină care atrage multă atenţie timp de două săptămâni, după care dispare”, a adăugat preşedintele.

Atacul armat comis de Adam Peter Lanza la şcoala primară Sandy Hook din Newtown (Connecticut) s-a soldat cu moartea a 20 de copii cu vârste de şase-şapte ani. Potrivit medicilor legişti care au examinat trupurile neînsufleţite ale micuţilor, toate victimele au fost împuşcate de mai multe ori de Adam, care - înainte de a deschide focul asupra copiiilor de la şcoală - şi-a ucis mama în acelaşi fel.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite