Armata SUA discriminează soldaţii atei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În 2012 s-au sinucis 349 de soldaţi ai armatei SUA, mai mulţi decât cele 295 de victime pe câmpul de luptă. FOTO: Reuters
În 2012 s-au sinucis 349 de soldaţi ai armatei SUA, mai mulţi decât cele 295 de victime pe câmpul de luptă. FOTO: Reuters

Soldaţii din Marina Statelor Unite ale Americii care „şi-au pierdut parţial sau complet credinţa spirituală” sunt predispuşi aceloraşi împrejurări care le ameninţă viaţa precum abuzul de substanţe nocive şi tentativele suicidale, potrivit superiorilor din armata americană.

Un soldat al Marinei americane a primit un document care arăta că „lipsa parţială sau completă a credinţei spirituale” se număra printre „potenţialii indicatori de risc” pe care comandanţii îi au în vedere pentru a preveni pierderile de vieţi în rândul soldaţilor.

Americanul a semnalizat cazul Fundaţiei Militare pentru Libertatea Religioasă (FMLR), organizaţie non-profit care luptă pentru a păstra armata separată de religie, fiind convins că este un exemplu de discriminare.

Organizaţia neguvernamentală a anunţat că intenţionează să dea în judecată Infanteria Marină a Statelor Unite, dacă nu va fi retrasă această politică. Reprezentanţii Fundaţiei au spus că evenimentul semnalat de soldatul american este ultimul eveniment dintr-o serie de discriminări la care au fost supuşi militarii atei.

Susţinătorii acestei măsuri au explicat totuşi că încearcă să facă tot ceea ce este posibil pentru a contribui la starea emoţională bună a soldaţilor, mai ales în contextul unei rate a sinuciderilor tot mai mare. În total, anul trecut s-au sinucis 349 de soldaţi ai armatei SUA, mai mulţi decât cele 295 de victime pe câmpul de luptă, potrivit unei anchete a cotidianului „The Guardian”..

Totuşi, documentul nu specifică metodele prin care comandanţii trebuie să verifice credinţa spirituală a subordonaţilor lor. „Întregul concept de a judeca soldaţii după nivelul lor de spiritualitate este complet neconstituţional”, a declarat Mikey Weinstein, fost ofiţer al Forţelor Aeriene, fondator şi preşedinte al FMLR.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite