Arhivele Naţionale ale SUA cer anchetarea lui Donald Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
donald trump

Arhivele Naţionale au cerut justiţiei să deschidă o anchetă asupra lui Donald Trump. Instituţia păstrează documentele preşedinţilor americani.

Gestionarea de către miliardarul republican a arhivelor sale prezidenţiale a fost pusă sub semnul întrebării de mai multe ori în ultimele săptămâni: instituţia a indicat luni că trebuie să recupereze din Florida 15 cutii cu documente pe care Donald Trump le-a luat cu el după ce a părăsit Washingtonul în ianuarie 2021. Printre documentele din aceste casete se numără scrisori de la Barack Obama şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, scrie AFP, citat de Agerpres.

Conform unei legi din 1978, orice preşedinte american trebuie să transmită Arhivelor Naţionale toate e-mailurile, scrisorile şi alte documente de lucru.

Instituţia a dezvăluit şi săptămâna trecută că Donald Trump avea obiceiul de a rupe sau ascunde unele dintre documentele sale de lucru, practică care este contrară legii din 1978.

Anumite documente au fost „lipite cu scoci" de „responsabili de gestionarea documentelor de la Casa Albă", iar altele au fost lăsate aşa cum erau. Unele documente au fost transferate de Arhive către o comisie a Camerei Reprezentanţilor care anchetează rolul lui Donald Trump în asaltul asupra Capitoliului lansat de partizanii săi.

Arhivele Naţionale şi Departamentul american al Justiţiei nu au dorit să confirme sau să infirme cererea instituţiei de a deschide o anchetă asupra lui Donald Trump, mai precizează AFP.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite