Anthony Scaramucci: Trump vrea să aibă relaţii bune cu Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin şi Donald Trump în cadrul primei lor întrevederi oficiale FOTO Arhivă
Vladimir Putin şi Donald Trump în cadrul primei lor întrevederi oficiale FOTO Arhivă

Fostul director de comunicare de la Casa Albă Anthony Scaramucci a declarat că Donald Trump îşi doreşte să îmbunătăţească relaţiile cu Rusia, dar că unii jurnalişti americani nu văd cu ochi buni un astfel de demers.

Anthony Scaramucci continuă seria de declaraţii tari despre perioada petrecută la Casa Albă. După ce a spus că pe coridoarele sediului preşedinţiei americane mişună complotişti ce încearcă să-l îndepărteze de la putere pe Donald Trump, Scaramucci a declarat pentru ABC News că actualul lider de la Casa Albă îşi doreşte să aibă relaţii bune cu Putin, dar că este împiedicat.

Potrivit fostului director de comunicare de la Casa Albă, scopul lui Trump este de a găsi interese comune cu Rusia.

Donald Trump s-a întâlnit o singură dată cu Vladimir Putin de când a preluat Biroul Oval de la Casa Albă, la 21 ianuarie. Cei doi au avut o întrevedere bilaterală în marja summitului G20 de la Hamburg, desfăşurat la începutul lui iulie.

Trump s-a declarat mulţumit de această întrevedere, apreciind că a fost bună şi a arătat că Rusia şi Statele Unite pot lucra împreună în anumite chestiuni, dând ca exemplu situaţia din Siria.

Însă relaţia Trump-Putin nu este văzută cu ochi buni în Statele Unite, unde preşedintele rus este suspectat de implicare în ultimele alegeri prezidenţiale de pe tărâm american.

Congresul american şi un procuror special anchetează asupra implicării Kremlinului în alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie anul trecut şi încearcă să afle cum au favorizat ruşii candidatura lui Donald Trump în detrimentul lui Hillary Clinton.

Anterior, Scaramucci a declarat că există elemente în Casa Albă care încearcă să-l izgonească pe Donald Trump de la preşedinţia Statelor Unite.

Anthony Scaramucci a condus departamentul prezidenţial de comunicare timp de zece zile, înainte de a fi concediat de noul şef de cabinet al lui Trump, în urma unor insulte acide lansate la adresa strategului-şef de la Casa Albă, Steve Bannon.

Chiar şi numirea în funcţie a lui Scaramucci a dus la două demisii importante în administraţia Trump, fiind vorba de plecarea fostului purtător de cuvânt Sean Spicer şi a fostului şef de cabinet Reince Priebus.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite