Alegeri SUA. Kamala Harris refuză să participe la dezbaterea din 4 septembrie, stabilită de Donald Trump cu Fox News

0
Publicat:

În timp ce Donald Trump a stabilit cu Fox News un dialog direct, în 4 septembrie, cu contracandidata sa, Kamala Harris spune că nu este de acord cu aceasta, deoarece Trump încearcă se se sustragă de la o dezbatere care fusese deja stabilită, cu mai mult timp în urmă, să aibă loc la postul ABC.

Kamala Harris e fermă pe poziţie în ceea ce priveşte data şi locul dezbaterii cu Trump. Foto EPA-EFE
Kamala Harris e fermă pe poziţie în ceea ce priveşte data şi locul dezbaterii cu Trump. Foto EPA-EFE

Într-o postare pe reţelele de soacializate, Donald Trump a scris că regulile întâlnirii din 4 septembrie ar fi aceleaşi cu cele ale dezbaterii sale cu preşedintele Joe Biden, înainte ca acesta să-şi anunţe retragerea candidaturii, doar că, de această dată, se va bucura de o „audienţă de arenă completă” şi ar avea loc în statul Pennsylvania, relatează Reuters.

Prima dezbatere dintre cei doi candidaţi a fost un eşec total pentru Joe Biden, contribuind la amplificarea presiunilor din partea Partidului Democrat de a se retrage din cursa electorală. Atunci Donald Trump şi Joe Biden stabiliseră de comun acord că vor avea o nouă rundă de dezbateri pe 10 septembrie, la ABC News, pe care fostul preşedinte sugerase să o mute la Fox, cea mai populară reţea printre adepţii săi.

Acesta este motivul pentru care, sâmbătă, Kamala Harris a declarat că intenţionează să participe la dezbaterea planificată iniţial şi nu la cea iniţiată de Donald Trump. „Este interesant cum «oricând, oriunde» devine «un moment anume, un spaţiu sigur anume»”, a scris ea pe platforma social media X. „Voi fi acolo pe 10 septembrie, aşa cum a fost de acord. Sper să îl văd acolo”.

Michael Tyler, purtătorul de cuvânt al Kamalei Harris, a declarat că Trump „se teme” de întâlnirea din 10 septembrie, cu care „ambele echipe electorale au fost deja de acord” şi că acesta este motivul pentru care vrea să organizeze o altă dezbatere, la o altă dată şi la un alt post de televiziune.

De partea cealaltă, tot sâmbătă, Donald Trump a declarat pe reţelele de socializare că lui Harris „îi este frică” de confruntarea cu el şi că, dacă aceasta nu va fi prezentă la dialogul din 4 septembrie, o altă dezbatere între ei nu va mai avea loc.

În ceea ce priveşte postul de televiziune unde urma să aibă loc dezbaterea agreată de ambele partide, ABC News, acesta nu a avut niciun comentariu cu privire la declaraţia lui Trump.

Propunerea lui Donald Trump pentru dezbaterea de la Fox a venit imediat după ce Comitetul Naţional Democrat a lansat o campanie publicitară în care spune că „infractorului condamnat îi este frică să dezbată” şi întreabă dacă acest lucru se datorează poziţiei sale cu privire la avort.

David Plouffe, un consilier al fostului preşedinte Barack Obama, care s-a alăturat recent campaniei Kamalei Harris, a postat pe social media un mesaj în care îl provoacă pe Trump, afirmând că acesta încearcă să deturneze dezbaterea.

„Acum, el pare să se simtă confortabil doar într-un cocon, cerând postului său preferat, Fox, să găzduiască un miting Trump şi să-l numească o dezbatere. Poate că nu se descurcă decât dezbătând pe cineva de vârsta lui”, spune David Plouffe.

Trump are 78 de ani, iar Harris are 59 de ani.

Ambii candidaţi sunt în plină campanie electorală şi au luat statele la rând, Trump încercând noi linii de atac împotriva Kamalei Harris, care, potrivit unor sondaje, se află la egalitate cu fostul preşedinte.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite