Alegeri SUA 2016. Tabăra anti-Trump a eşuat în ultima tentativă de a bloca învestirea miliardarului drept candidat republican VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Convenţia Republicanilor se desfăşoară la Cleveland Foto: Captură CNN
Convenţia Republicanilor se desfăşoară la Cleveland Foto: Captură CNN

Delegaţii anti-Trump au eşuat luni, la Convenţia de la Cleveland, în ultima lor tentativă de a bloca învestirea lui Donald Trump drept candidat republican la alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie, relatează BBC News.

Opozanţii lui Trump nu au obţinut susţinerea necesară pentru organizarea unui vot ce le-ar fi permis delegaţilor să susţină candidatul pe care îl vor, nu pe cel care a câştigat caucusurile sau primarele din statului lor. Trei state au anunţat în ultimul moment că nu sunt de acord cu propunerea, aşa că votul nu a mai fost organizat. Unii analişti spun că efoturile lor lor au fost sabotate special.

Mulţi delegaţi au început apoi să ceară lansarea unui proces de durată, ce i-ar fi permis fiecărui stat în parte să se pronunţe asupra modului de desemnare a candidatului republican.

Mai mult, reprezentanţii unor state, precum Colorado, au părăsit sala, spunând că trebuie să îşi evalueze următoarele mişcări.

Acest demers era ultima speranţă pentru unii republicani de a vedea un candidat diferit învestit.

Tensiunile profunde dintre Trump şi facţiunile anti-Trump din formaţiune au ieşit la lumină luni. Fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Newt Gingrich, a declarat pentru ABC News că “Partidul Republican a fost foarte bun cu familia Bush, iar aceasta arată extrem de puţină recunoştinţă”.

Cei doi foşti şefi ai statului, George HW Bush and George W Bush, au refuzat să îl sprijine pe Trump.

Omul de afaceri l-a criticat pe George W. Bush în legătură cu războiul din Irak şi cu atacurile din 11 septembrie şi l-a ironizat în mod constant pe Jeb Bush pentru candidaturaa sa nereuşită.

Şeful de campanie al lui Trump, Paul Manafort, a lansat un atac dur şi la adresa guvernatorului statului, care a reduzat să participe la convenţie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite