Alegeri SUA 2016. Obama afirmă că Trump şi Cruz le fac democraţilor un „serviciu“ în campania electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barack Obama Foto: Getty Images
Barack Obama Foto: Getty Images

Preşedintele american Barack Obama a declarat vineri, la o întâlnire cu donatori ai Partidului Democrat, că Donald Trump şi Ted Cruz, aflaţi în cursa internă a republicanilor pentru nominalizarea pentru cursa prezidenţială din SUA, le fac un „serviciu“ democraţilor prin expunerea unor opinii extreme în cadrul formaţiunii lor în legătură cu chestiuni precum imigraţia şi securitatea naţională, relatează Reuters în pagina sa electronică.

„Cred că Donald Trump şi Ted Cruz ne-au făcut un serviciu“, a spus Obama, făcând referire la poziţii precum restricţionarea intrării musulmanilor şi mexicanilor în SUA.

De asemenea, Obama a afirmat că Trump şi Cruz au deranjat, prin afirmaţiile lor din timpul campaniei, membri importanţi ai Partidului Republican.

Totuşi, în faţa a aproximativ 100 de persoane care participau la un dineu de strângere de fonduri, liderul de la Casa Albă a afirmat că Trump nu a făcut altceva decât să exprime ceea ce unii republicani spun de mai mulţi ani.  

 „El a spus: «Ştiţi ce? Pot să transmit acest mesaj cu mai mult fler, cu mai mult panaş»“, a declarat Obama, care nu a uitat să-l sancţioneze pe Trump şi pentru afirmaţii făcute în trecut la adresa sa. 

„În zece luni, eu nu voi mai fi preşedintele SUA. Însă în 10 luni, contrar opiniei lui Trump, voi fi încă cetăţean al SUA“, a spus el, în aplauzele celor prezenţi.

Donald Trump a pus la îndoială, de mai multe ori, că Barack Obama s-ar fi născut în Statele Unite ale Americii.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite