Alegeri SUA 2016: Directorul FBI este criticat dur într-o scrisoare deschisă a adolescentei care a primit poze indecente de la Anthony Weiner

0
0
James Comey, directorul FBI
James Comey, directorul FBI

O adolescentă americană, implicată într-o anchetă federală după ce a primit poze indecente de la politicianul Anthony Weiner, a lansat critici dure împotriva directorului FBI, James Comey.

Adolescenta susţine că este vânată de reporteri, ca urmare a deciziei directorului FBI de a anunţa redeschiderea anchetei privind serverul privat al lui Hillary Clinton după ce noi e-mailuri au fost descoperite pe dispozitivele electronice ale lui Weiner şi ale Humei Abedin, o colaboratoare apropiată a prezidenţiabilei democrate, scrie BBC News.

Pe 28 octombrie, agenţii federali au anunţat redeschiderea anchetei, după descoperirea unor e-mailuri pe dispozitivele electronice ale colaboratoarei Huma Abedin. Descoperirea e-mailurilor trimise de democrată a avut loc în cadrul unei anchete care-l viza pe Anthony Weiner.

Directorul FBI a precizat că nu este clar dacă e-mailurile descoperite sunt relevante pentru ancheta împotriva prezidenţiabilei democrate, întrucât acestea nu au fost încă analizate.

”Fiecare publicaţie locală şi naţională m-a contactat pe mine şi pe rudele mele pentru a-mi obţine povestea. De ce nu putea ca anunţul tău să aştepte până după alegeri, ca să nu ajung în centrul atenţiei publice în ultima săptămână a procesului electoral”, a susţinut adolescenta în vârstă de 15 ani. 

Huma Abedin a anunţat că va divorţa de soţul ei, după ce acesta i-a trimis poze indecente adolescentei, în care apare inclusiv fiul cuplului.

Adolescenta îl acuză pe directorul FBI că a avut o atitudine neclară în anunţarea redeschiderii anchetei ca urmare a descoperirii e-mailurilor pe laptopul personal al lui Weiner.

Ea susţine că lipsa de detalii din acest anunţ i-a încurajat pe reporteri să o urmărească pentru a obţine noi dovezi.

”Am doar 15 ani şi am fost victima lui Anthony Weiner. Acum vă adaug pe lista de persoane care m-au victimizat. Mi-am spus iniţial povestea pentru a proteja alte fete tinere. Am crezut că slujba dvs este de a mă proteja din calitatea de director FBI. Am crezut că dacă voi colabora cu anchetatorii, atunci identitatea mea de minor va fi păstrată secretă. Însă nu mai este cazul. Suntem terorizaţi de apelurile şi e-mailurile trimise de reporteri”, a scris adolescenta.

Aceasta continuă să-şi spună povestea, susţinând că a fost acuzată de jurnalişti că a provocat ridicarea în sondaje a lui Donald Trump, care s-ar putea dovedi fatală pentru campania democrată a lui Hillary Clinton.

”Anthony Weiner m-a abuzat. Anunţul dvs a ajutat acest abuz să continue. Cum pot să-mi reconstruiesc viaţa atunci când aţi permis ca povestea mea să devină scopul fiecărui reporter?”.

Adolescenta a semnat scrisoarea cu mesajul ”fata care şi-a pierdut încrederea în America”.

Campania democrată susţine că directorul FBI, James Comey, a aplicat standarde duble flagrante în ceea ce priveşte redeschiderea anchetei serverului privat de e-mail utilizat de Hillary Clinton, precizând că un asemenea anunţ în săptămâna anterioară alegerilor are potenţialul de a influenţa numele viitorului ocupant de la Casa Albă.

Reacţia campaniei democrate vine după ce presa americană a relatat că James Comey a făcut un apel împotriva acuzării publice a ruşilor de amestecare în alegerile americane, în special prin susţinerea campaniei WikiLeaks.

Comey şi-a exprimat îngrijorarea că publicarea unor asemenea informaţii în proximitatea alegerilor electorale ar putea să aibă un impact asupra rezultatelor finale. Însă, democraţii susţin că directorul FBI nu a demostrat aceeaşi grijă cu privire la influenţarea alegerilor de anunţul redeschiderii anchetei împotriva lui Hillary Clinton.

În schimb, democrata a declarat luni după-amiază că salută redeschiderea anchetei Biroului Federal de Investigaţii (FBI) privind serverul privat de e-mail utilizat în timpul mandatului de secretar de stat, însă susţine că nu există dovezi pentru formularea unor acuzaţii penale.

”Nu există niciun caz aici”, a precizat democrata la un eveniment de campanie de la Universitatea Kent.

Hillary Clinton a susţinut că are încredere că agenţii federali vor ajunge la concluzia prezentată după finalizarea primei anchete privind serverul privat de e-mail.

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite