Acuzaţiile Departamentul de Stat din SUA la adresa companiei Huawei: fraudă bancară, spălare de bani, obstrucţionarea justiţiei, furt tehnologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Compania Huawei FOTO EPA-EFE

Departamentul de Stat din Statele Unite a făcut publice acuzaţiile din două dosare deschise împotriva companiei chineze Huawei şi a lui Meng Wanzhou, fiica fondatorului companiei şi director financiar al acesteia, relatează Reuters.

 Printre capetele de acuzare se numără fraudă bancară, spălare de bani, obstrucţionarea justiţiei şi furt tehnologic.

Departamentul de Justiţie acuză compania Huawei că a furat informaţii secrete de la compania americană T-Mobile şi că a încercat să evite sancţiunile impuse împotriva Iranului.

Meng Wanzhou, fiica fondatorului Huawei şi director financiar al companiei, a fost arestată la începutul lunii decembrie pe aeroportul din Vancouver, la cererea autorităţilor americane. Ea este acuzată de fraude în legătură cu încălcarea sancţiunilor impuse de Statele Unite împotriva Iranului.

 Autorităţile americane au început să ancheteze compania Huawei din anul 2016, sub suspiciunea că aceasta trimitea produse fabricate în Statele Unite către Iran şi alte ţări, lucru care încalcă legile de exporturi din SUA.

Atât Meng Wanzhou cât şi reprezentanţii companiei Huawei au negat acuzaţiile aduse.

Relaţiile între Ottawa şi Beijing s-au deteriorat abrupt după arestarea lui Meng, China arestând în replică doi cetăţeni canadieni şi condamnând la moarte un canadian găsit vinovat de trafic de droguri.

Meng Wanzhou, fiica fondatorului Huawei şi director financiar al companiei chineze, va fi audiată marţi de o Curte de Justiţie din Canada pentru a discuta despre posibilele schimbări privind eliberarea acesteia pe cauţiune, relatează Reuters.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite