Un primar din Rusia i-a chemat la muncă pe bloggerii care au plâns după Instagram: Avem nevoie de mână de lucru la curăţarea străzilor, tuns iarba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit lui Panin, oraşul său are nevoie de angajaţi la curăţenie şi întreţinerea domeniului public Foto: Captură video
Potrivit lui Panin, oraşul său are nevoie de angajaţi la curăţenie şi întreţinerea domeniului public Foto: Captură video

Nikolai Panin, primarul oraşului Timaşevsk, regiunea Krasnodar, Federaţia Rusă, le-a transmis bloggerilor ruşi, care au rămas fără un loc de muncă după ce platforma Instagram a fost blocată, să ia mătura în mână pentru a face bani şi să îşi câştige astfel existenţa.

Potrivit lui Panin, oraşul său are nevoie de angajaţi la curăţenie şi întreţinerea domeniului public, posturi care potrivit lui pot fi ocupate de fostele celebrităţi de pe internet. Declaraţia corespunzătoare a fost făcută pe canalul său Telegram, potrivit Obozrevatel.

„În sprijinul bloggerilor: avem nevoie de mână de lucru! Curăţarea străzilor de gunoi, tuns iarba. În general, lucru concret”, a scris primarul.

De asemenea, el a înregistrat un mesaj video în care i-a îndemnat pe bloggeri „să-şi bage minţile în cap” şi le-a oferit posturile vacante din oraş.

„Apel către bloggeri. Întrucât aţi rămas cu toţii fără muncă, din fericire sau din păcate, nu ştiu excat, e timpul să vă băgaţi minţile în cap, aşa că vă invităm la muncă! Avem locuri libere şi la cositorie, şi la curăţătorie, la amenajări peisagistice, muncă cinstită. Treceţi, în sfârşit, la treabă. Vă aşteptăm!”, spune Panin în videoclip. 

Roskomnadzor, autoritatea de reglementare a comunicaţiilor de stat, ablocat luni, 14 martie, reţeaua de socializare Instagram în Federaţia Rusă.

Potrivit sursei citate, influencerilor ruşi le-a fost greu să piardă o platformă unde câştigau bani. Zeci de bloggeri cunoscuţi din Rusia s-au plâns şi chiar au vărsat lacrimi din cauza acestor măsuri.

De altfel, un grup de antreprenori ruşi au anunţat miercuri că urmează să lanseze o aplicaţie care va permite utilizatorilor săi să paratajeze imagini şi înregistrări video, pentru a acoperi golul lăsat de Instagram. Noua aplicaţie, denumită 'Rossgram', va fi lansată pe data de 28 martie şi va veni cu funcţii suplimentare precum crowdfunding şi acces la o parte din conţinut.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite