Un nou schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina: Kievul salută eliberarea a zeci de apărători ai orașului Mariupol

0

Rusia şi Ucraina au anunţat marţi că au schimbat câte 60 de prizonieri de război în cel mai recent dintr-o serie de astfel de schimburi, relatează agenția de presă Reuters.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Potrivit Ministerului rus al Apărării, cei 60 de soldaţi ruşi eliberaţi vor fi transportaţi cu avionul la Moscova pentru a primi îngrijiri medicale şi suport psihologic.

Într-o înregistrare video distribuită de Moscova, bărbaţi în uniformă militară sunt arătaţi coborând dintr-un autobuz şi efectuând apeluri telefonice. „Totul este bine, sunt în viaţă şi bine. Voi fi acasă în curând”, a spus un bărbat.

Andri Ermak, şeful de cabinet al preşedintelui Ucrainei, i-a salutat ca pe nişte eroi pe ucrainenii eliberați în acest schimb, precizând că printre aceştia sunt zeci care au rezistat în oraşul Mariupol - inclusiv la oţelăria Azovstal - până când Rusia i-a forţat să se predea în luna mai.

„Continuăm să aducem înapoi apărătorii Mariupolului - în lista celor 60 de astăzi sunt 34 dintre ei, inclusiv 14 din Azovstal. Unii sunt răniţi şi vor primi tot ajutorul necesar în Ucraina”, a declarat Ermak.

Unii dintre cei eliberaţi au fost deţinuţi pe teritoriul Rusiei şi alţii la Olenivka, o tabără de prizonieri de război din regiunea Doneţk din Ucraina ocupată de ruşi, a spus oficialul ucrainean.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite