Tulpina indiană de coronavirus reprezintă 90% dintre cazurile înregistrate în Moscova. Vor fi impuse noi restricţii

0
0
Potrivit ministrului Sănătăţii, Mihail Muraşko, numărul noilor pacienţi din spitale au crescut cu 30% în decurs de o săptămână. Foto: Arhivă
Potrivit ministrului Sănătăţii, Mihail Muraşko, numărul noilor pacienţi din spitale au crescut cu 30% în decurs de o săptămână. Foto: Arhivă

Varianta Delta (tulpina indiană) a coronavirusului, reprezintă aproximativ 90% dintre noile cazuri de COVID-19 înregistrate la Moscova, a anunţat vineri primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, explicând virulenţa valului epidemic actual. În aceste condiţii, Moscova impune o nouă serie de restricţii, potrivit AFP

„Conform celor mai recente date pe care le-am obţinut, 89,3% dintre pacienţi sunt infectaţi cu o mutaţie a coronavirsului, numită Delta, varianta indiană. Şi este mai agresivă, se răspândeşte mai rapid", a declarat Serghei Sobianin pentru canalul de televiziune Pervi Kanal, potrivit Agerpres.

Din cauza creşterii semnificative a numărului de infectări, Moscova impune din nou o serie de restricţii.

Prezenţa la evenimente va fi limitată la maximum 1.000 de persoane, şi deşi teatrele şi cinematografele rămân deschise, zona dedicată fanilor pentru Campionatul European de Fotbal va fi închisă, a scris vineri primarul capitalei Rusiei pe blogul său.

Totodată, conform sursei citate şi locurile de joacă din interior vor rămâne închise încă 10 zile.

Cei care doresc să meargă noaptea în baruri, restaurante şi discoteci din Moscova în intervalul orar 23:00 - 06:00 vor trebui să prezintă o dovadă că sunt vaccinaţi.

Potrivit lui Sobianin, muncitorii imigranţi din Moscova vor trebui să primească vaccinul rusesc în doză unică "Sputnik Light".

Până în prezent, doar cetăţenii ruşi beneficiau de vaccinare gratuit. Deoarece mulţi muncitori imigranţi din Asia Centrală lucrează în Rusia, grupul de persoane care va fi vaccinat gratuit va fi extins.

În cel mai mare oraş din Europa, cu aproximativ 12 milioane de locuitori, 9.000 de noi infectări cu COVID-19 au fost raportate vineri în decurs de 24 de ore, potrivit autorităţilor. Cel mai mare număr zilnic fusese atins la sfârşitul lunii decembrie, cu aproximativ 8.200 de noi cazuri.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Mihail Muraşko, numărul noilor pacienţi din spitale au crescut cu 30% în decurs de o săptămână.

Mai multe - Rusia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite