Trump nu este de acord cu şefii din spionajul american. Liderul de la Casa Albă este optimist în privinţa politicii sale externe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Donald Trump a respins miercuri raportul cu privire la marile ameninţări mondiale prezentat de serviciile americane de informaţii în Senat cu zi înainte şi şi-a apărat poziţia, mult mai optimistă ca acestora, cu privire la Coreea de Nord şi gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), relatează Reuters.

Statul Islamic ”va fi distrus în curând” şi există o ”şansă decentă de denuclearizare” a Phenianului, a apreciat şeful statului într-o serie de mesaje postate pe Twitter.

Şefii serviciilor americane de informaţii l-au contrazis marţi pe Donald Trump - în prezentarea tabloului lor al marilor ameninţări mondiale - în axele majore ale politicii sale externe cu privire la Coreea de Nord, Iran şi Siria.

Directorul serviciilor americane de informaţii (DNI) Dan Coats, şefa Agenţiei centrale americane de Informaţii (CIA) Gina Haspel, directorul poliţiei federale (FBI) Christopher Wray, al Agenţiei Securităţii Naţionale (NSA), generalul Paul Nakasone şi alţi directori din cadrul comunităţii informaţiilor şi-au prezentat marţi evaluările anuale cu privire la cele mai critice ameninţări cu care se confruntă Statele Unite în audieri publice.

Coats a declarat că Phenianul probabil nu-şi va abandona arsenalul nuclear, după ce Trump a anunţat că Nordul nu mai reprezintă o ameninţare.

Trump urmează să participe, luna viitoare, la un al doilea summit cu dictatorul nord-coreean Kim Jong Un.

DNI a declarat, de asemenea, că SI ar urma să-şi continue atacurile, din Siria şi Irak, contra adversarilor săi din regiune şi occidentali, inclusiv contra Statelor Unite.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite