Trei morţi în apropiere de Moscova, în urma prăbuşirii unui elicopter în timpul unui antrenament de salvare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incident aviatic in apropiere de Moscova FOTO TASS
Incident aviatic in apropiere de Moscova FOTO TASS

Trei persoane au murit după ce un elicopter aparţinând Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă s-a prăbuşit în apropiere de Moscova, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty.

Elicopterul de tip Mi-8 s-a prăbuşit miercuri seara, în timpul unor antrenamente, precizează aceeaşi sursă.

Cele două cutii negre ale elicopterului au fost recuperate în noaptea de miercuri spre joi din epavă şi au fost trimise să fie analizate de Comitetul federal al aviaţiei, au anunţat joi oficiali în domeniul aviaţiei.

Elicoptere bimotor de tip Mi-8, introduse în serviciu la sfârşitul anilor '60, sunt folosite de militari şi operatori civili atât în Rusia, cât şi în foste republici sovietice, dar şi în lume.

Între principalele cauze ale unor accidente anterioare de Mi-8 se află proasta întreţinere şi nerespectarea normelor de securitate.

La bordul elicopterului se aflau Roman Frolov, şeful centrului de salvare aviatică Jukovski şi alţi doi bărbaţi, potrivit The Associated Press.

Elicopterul s-a prăbuşit într-o pădure situată la aproximativ zece kilometri sud-est de capitala rusă.

Cauzele prăbuşirii erau neclare imediat, însă unele publicaţii scriu că ar fi vorba despre o defecţiune la motor.

Ministerul rus pentru Sitiuaţii de Urgenţă deplânge moartea lui Frolov, care a participat între altele, la numeroase misiuni de stingere a incendiilor de vegetaţie.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite