Rușii se așteaptă să fie atacați și îşi întăresc poziţiile la frontiera cu Ucraina

0
Publicat:

 Rusia a început să îşi întărească şi extindă poziţiile defensive de-a lungul frontierei recunoscute internaţional cu Ucraina, a anunţat miercuri Ministerul Apărării britanic, în cel mai recent raport al serviciilor sale de informaţii.

Război în Ucraina FOTO: Profimedia
Război în Ucraina FOTO: Profimedia

Operaţiuni de săpare de şanţuri au fost raportate în regiunea rusă de frontieră Belgorod încă de la sfârşitul lui aprilie, însă noile construcţii sunt mai elaborate şi "proiectate să respingă un atac mecanizat", a precizat ministerul britanic pe Twitter, transmite Agerpres.

Chiar dacă aceste operaţiuni ar putea constitui în parte un efort pentru a "menţine sentimentul patriotic" în interiorul Rusiei, ele ar putea de asemenea să arate că unii dintre cei care iau decizii în această ţară consideră că "există o ameninţare credibilă de invazie din partea forţelor ucrainene", adaugă serviciile de informaţii britanice.

De când Rusia a lansat o invazie la scară largă asupra Ucrainei, Ministerul Apărării britanic publică rapoarte zilnice ale serviciilor sale de informaţii cu privire la cursul războiului, pentru a combate relatările Moscovei şi a-i ţine pe aliaţii săi la curent.

Moscova acuză Londra de campanie de dezinformare ţintită.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri