Rusia închide definitiv „închisoarea balenelor”, un bazin în care erau ţinute zeci de mamifere marine în condiţii improprii

0
0
Foto Unsplash.com
Foto Unsplash.com

Rusia închide bazinul numit „închisoarea balenelor” în care au fost ţinute zeci de balene în condiţii neadecvate şi care a stârnit de-a lungul timpului nemulţumiri internaţionale.

Aproape 100 de balene au fost ţinute în unitatea secretă din Golful Srednyaya, în apropiere de oraşul Nakhodka din extremitatea estică, în 2018.  Acestea au fost eliberate cu ajutorul unei campanii intense a grupurilor pentru drepturile animalelor şi ecologiste în 2019.

„Pentru a preveni păstrarea ilegală a animalelor marine, închisoarea a fost închisă", se precizează într-un comunicat.

Structura închisorii a fost mutată într-un şantier naval „într-o stare care exclude posibilitatea de a fi utilizată pentru a ţine captive alte mamifere”.

ONG-urile de mediu au fost încântate de noua măsură.. „Ar fi trebuit făcut cu mult timp în urmă", a declarat Dmitri Lisitsyn, şeful ONG-ului Sakhalin Watch care a condus campania împotriva închisorii.

Acesta a spus că balenele salvate sunt acum în sălbăticie şi că operaţiunea de eliberare a fost una foarte dificilă. Majoritatea balenelor din închisoare erau încă prea mici şi nu se puteau adapta sălbăticiei.

Balenele au trecut printr-un program de reabilitare înainte de a fi eliberate în Marea Okhotsk, separând peninsulele din orientul îndepărtat al Rusiei de Japonia, scrie The Moscow Times.

Mai multe - Rusia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite