Rusia impune certificatul verde de la 1 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO  Arhivă
FOTO  Arhivă

De la 1 februarie anul viitor ruşii vor avea nevoie de dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau a unei contraindicaţii de vaccinare pentru a avea acces în restaurante, baruri, muzee şi teatre, nu însă şi în magazinele considerate esenţiale cum sunt supermarketurile sau farmaciile, scrie AFP.

Stabilirea listei exacte a locurilor unde va fi necesară prezentarea acestor documente va reveni autorităţilor locale, iar măsura urmează să rămână în vigoare până la 1 iunie 2022.

Proiectul mai trebuie examinat de două ori de deputaţi, apoi votat şi de senatorii ruşi şi semnat de preşedintele Vladimir Putin, etape considerate simple formalităţi.

Autorităţile şi-au intensificat avertismentele în ultimele săptămâni privind o recrudescenţă a epidemiei în cursul iernii sub efectul variantei Omicron, considerată şi mai contagioasă ca precedentele.

Rusia - care are circa 145 de milioane de locuitori - a înregistrat oficial de la începutul pandemiei, acum aproape doi ani, peste 10 milioane de contaminări şi aproape 300.000 de decese atribuite noului coronavirus.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite