Rusia cere ONU să intervină de partea ei în criza cerealelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serghei Lavrov FOTO Arhivă
Serghei Lavrov FOTO Arhivă

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat miercuri că a insistat pe lângă ONU în vederea obţinerii unui acord care să faciliteze exporturile de produse agricole din Rusia, afectate de sancţiuni, în schimbul deblocării cerealelor ucrainene.

„Am transmis ieri (marţi, n. red.) un semnal secretarului general (al ONU, n. red.): <<Poftiţi, este iniţiativa dvs, haideţi să luăm o decizie în privinţa ucrainenilor, apoi în privinţa ruşilor>>”, a spus Lavrov într-un interviu acordat pentru agenţia de presă RIA Novosti, potrivit Agerpres.

El acuză Ucraina că a refuzat să includă în acord o parte legată de cerealele ruseşti.

„Ne-am înţeles asupra principiilor de bază care să permită exporturile de cereale ucrainene, însă când delegaţia noastră a cerut să se adauge o a doua parte (privind cerealele ruseşti, n. red.), ucrainenii au refuzat categoric. Delegaţia ONU a păstrat tăcerea, în mod ruşinos”, susţine Lavrov.

Vladimir Putin a cerut ca marţi ridicarea restricţiilor occidentale care afectează cerealele ruseşti pentru a permite un acord asupra exporturilor ucrainene.

Pe de altă parte, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a exprimat miercuri speranţa că în „această săptămână” se va ajunge la un acord cu Rusia şi Ucraina asupra exporturilor de cereale ucrainene.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite