Rusia amenință Occidentul din cauza rachetelor trimise Ucrainei. „Se joacă cu focul”

0
Publicat:

Occidentul „se joacă cu focul” atunci când discută cu Kievul posibila utilizare a rachetelor sale cu rază lungă de acţiune împotriva teritoriului rus, a avertizat marţi ministrul de externe, Serghei Lavrov.

Lavrov amenință Occidentul din cauza rachetelor livrate Ucrainei FOTO Arhivă
Lavrov amenință Occidentul din cauza rachetelor livrate Ucrainei FOTO Arhivă

"Se joacă cu focul, sunt ca nişte copii mici care se joacă cu chibriturile", a declarat Lavrov, potrivit Agerpres

Potrivit ministrului rus, un astfel de comportament este "foarte periculos din partea adulţilor bărbaţi şi femei cărora li se încredinţează arme nucleare" în respectivele state occidentale.

În opinia sa, Occidentul pretinde că vrea să evite o escaladare, însă, în realitate, este vorba despre o atitudine "înșelătoare".

"Occidentul nu vrea să evite o escaladare, (ci) caută probleme", a mai spus Lavrov.

Potrivit POLITICO, Kievul intenţionează să furnizeze Washingtonului o listă cu obiective de pe teritoriul Rusiei pe care vrea să le atace cu arme occidentale cu rază lungă de acţiune.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat marţi asupra urgenţei ca aliaţii săi occidentali să le permită forţelor ucrainene să lovească obiective militare situate în interiorul Rusiei. El a anunţat, de asemenea, că Ucraina a testat cu succes prima sa rachetă balistică de producţie proprie.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite