Restricţii pentru opozanţi în Rusia în prag de alegeri: Liubov Sobol, o apropiată a lui Navalnîi, a fost condamnată la o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liubov Sobol FOTO EPA-EFE
Liubov Sobol FOTO EPA-EFE

Liubov Sobol, o susţinătoare a opozantului rus încarcerat Aleksei Navalnîi, a fost declarată vinovată, marţi, de incitare la încălcarea restricţiilor sanitare în Rusia, fapt pentru care i s-a impus o restricţie de circulaţie de timpul nopţii pe o perioadă de un an şi jumătate, a anunţat avocatul opozantei, potrivit Reuters.

Opozanta este acuzată de faptul că a încălcat reglementările sanitare la o adunare în susţinerea lui Navalnîi, anul acesta.

Un tribunal rus a dispus marţi ca Liubov Sobol să rămână la domiciliu în intervalul orar 22.00 - 06.00. Ei i s-a interzis totodată să nu participe la adunări publice. În plus, va trebui să se prezinte la un post de poliţie de trei ori pe lună.

Alţi apropiaţi ai lui Navalnîi - inclusiv fratele acestuia - sunt vizaţi în proceduri judiciare din acelaşi motiv.

Liubov Sobol a contestat verdictul, denunţând un proces politic absurd şi nefondat. Această sentinţă survine cu o lună şi jumătate înainte de alegerile legislative, la care regimul Putin a făcut în aşa fel încât să scape de concurenţa opozantului Aleksei Navalnîi.

Aleksei Navalnîi a fost condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare, cu privire la încălcarea eliberării sale condiţionate într-un dosar de deturnare de fonduri din 2014, acuzaţii pe care opozantul le respinge. Navalnîi a fost condamnat la scurt timp după ce s-a întors în ţară din Germania, unde a primit îngrijiri timp de aproape cinci luni după ce a devenit victima unei tentative de otrăvire cu Noviciok, un agent neurochimic conceput de sovietici în scopuri militare. Mai multe probe arată implicarea Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB) în operaţiunea de otrăvire a lui Navalnîi. Opozantul rus crede că FSB nu ar fi putut acţiona fără ordinul preşedintelui Vladimir Putin.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite