Publicaţia independentă Novaia Gazeta va lansa o ediţie europeană pentru a ocoli cenzura Kremlinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Novaia Gazeta
FOTO Novaia Gazeta

Jurnaliştii de la Novaia Gazeta, publicaţie rusă independentă care şi-a suspendat recent activitatea redacţională de la Moscova, au lansat Novaia Gazeta Europa pentru a putea relata în continuare despre invazia asupra Ucraina, relatează Moscow Times.

Publicaţia, la care vor lucra foşti angajaţi ai Novaia Gazeta care au ales să plece din Rusia, va funcţiona separat de ediţia în limba rusă „atât legal, cât şi practic”, a spus redactorul-şef Kirill Marinov, explicând că asta înseamnă echipă, decizii editoriale şi norme de redactare proprii.

Publicul ţintă sunt audienţe interne şi internaţionale şi conţinutul va fi publicat în engleză şi rusă momentan.

Noua platformă urmează să fie lansată oficial săptămâna viitoare, dar are deja deschise conturi pe Telegram,Twitter şi Instagram.

„Credem că cititorii noştri sunt persoane cărora le pasă de destinul Rusiei, evenimentele prezente şi catastrofa la care suntem cu toţii martori în prezent.Convingerea mea este că trebuie să luptăm pentru vocea  anti-război a Rusiei, atât în Europa, cât şi la nivel global. Având în vedere că au trecut mai puţin cinci luni între acordarea Premiului Nobel pentru Pace (fondatorului Dmitri Muratov şi lui însuşi-n.red) şi oprirea activităţii Novaia, cred că ar trebui să învăţăm din asta, să creştem miza şi să creăm ceva global”, a declarat Martinov pentru Moscow Times.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite