Prigojin caută noi soluții pentru refacerea rândurilor Wagner

0
Publicat:

Compania militară privată Wagner a publicat o scrisoare deschisă prin care încearcă să atragă în rândurile sale viitori combatanți în războiul din Ucraina.

Prigojin discutând cu pușcăriași ruși recrutați pentru război în Ucraina FOTO Profimedia
Prigojin discutând cu pușcăriași ruși recrutați pentru război în Ucraina FOTO Profimedia

Potrivit scrisorii de recrutare, care a fost confirmată de șeful Wagner, oligarhul Evgheni Prigojin, serviciul militar satisfăcut nu este o condiţie prealabilă pentru înscriere. În schimb, Wagner caută bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 60 de ani, transmite agenția de presă EFE.

Scrisoarea, care conţine şi numere de telefon, promite retribuții lunare mai mari decât în armata rusă, în valoare de 240.000 de ruble (2.939 dolari), precum şi diferite bonusuri.

Această retribuție promisă este mai mare chiar și decât solda oferită de armata rusă pentru posturile la nivel de comandă, care se ridică lunar la 243.000 de ruble, în timp ce solda pentru muritorii de rând este de 195.000 de ruble.

Confruntat cu pierderi umane mari pe câmpul de luptă din Ucraina, mai ales la Bahmut, și cu tăierea accesului la unele resurse de stat, Prigojin caută diferite soluții pentru a reface rândurile companiei sale militare, una dintre ultimele idei fiind să deschidă centre de recrutare în întreaga Rusie.

În același timp, Kremlinul și Ministerul rus al Apărării dezvoltă alte companii militare pentru a-i face concurență și eventual pentru a-l îndepărta pe Prigojin din Ucraina, în condițiile în care oligarhul este în conflict cu conducerea militară de la Moscova și este suspectat că vânează scaunul lui Putin.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite