Opozantul rus Mihail Hodorkovski cere „ajutor“ pentru Prigojin

0
Publicat:

Opozantul şi omul de afaceri rus Mihail Hodorkovski, aflat în exil, a cerut sâmbătă ca liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, aflat în rebeliune împotriva armatei ruse, să fie ajutat în lupta sa împotriva regimului lui Vladimir Putin.

Mihail Hodorkovski
Mihail Hodorkovski

''Da, chiar şi diavolul ar trebui ajutat dacă ar decide să meargă împotriva acestui regim! (...) Dacă acest bandit, Prigojin vrea să-l deranjeze pe celălalt, Putin, nu este momentul să faci figuri, este momentul să ajuţi'', a scris Mihail Hodorkovski pe Telegram, citat de AFP. 

Mihail Hodorkovski, în vârstă de 59 de ani, este un critic al războiului din Ucraina. Anterior, el le-a cerut conaționalilor săi aflați în țară să se dedea unui val de „sabotaj” împotriva structurilor statului, cu scopul de a destabiliza guvernul și a deraia agresiunea militară împotriva țării vecine.

Cel mai bogat om din Rusia la începutul deceniului 2000 - 2010, Mihail Hodorkovski a fost întemnițat în primul mandat al lui Putin la Kremlin după ce a criticat corupția guvernamentală. Odată arestat, a fost deposedat de afaceri, în principal de compania petrolieră Yukos, succedată de Rosneft. Eliberat în 2013, Hodorkovski a părăsit Rusia și s-a mutat la Londra.

RusiaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite