O treime dintre rușii intervievați au declarat că veniturile le-au crescut în ultimii doi ani

0
Publicat:

Mai des decât alții, acest lucru a fost indicat de rezidenții din Urali și din Caucazul de Nord.

Supermarket în Rusia. Foto: Shutterstock
Supermarket în Rusia. Foto: Shutterstock

Peste 30% dintre rușii chestionați au raportat o creștere a veniturilor lor în ultimii doi ani. Mai des decât alții, locuitorii din Caucazul de Nord și din Urali au subliniat acest lucru, potrivit unui sondaj realizat de banca Otkritie și compania de asigurări Rosgosstrakh Jizn.

Astfel, 33% dintre respondenți au observat o creștere a veniturilor în ultimii doi ani (25% nesemnificativă, 8% semnificativă). Mai des decât alții, rezidenții din Caucazul de Nord și din Urali (37% fiecare) au raportat o creștere a veniturilor în ultimii doi ani, iar rezidenții din Districtul Federal de Nord-Vest (29%) au raportat mai rar decât alții o astfel de creștere. 

Pentru 36% dintre respondenți, veniturile nu s-au modificat în această perioadă. 

O scădere a veniturilor a fost raportată de 31% dintre respondenți (16% au avut o scădere ușoară, 15% au avut una semnificativă).

Cu toate acestea, 38% dintre respondenți au raportat că situația lor financiară nu s-a schimbat în ultimii doi ani. La 28% s-a îmbunătățit (în 21% mai degrabă da, în 7% sigur da). 

Locuitorii din Orientul Îndepărtat au vorbit mai des decât alții despre îmbunătățirea situației lor financiare (33%), mai rar decât alții - în Districtul Federal Volga (23%). 

34% au raportat o deteriorare a situației lor financiare în ultimii doi ani (25% s-au înrăutățit, 9% s-au înrăutățit cu siguranță). Locuitorii Caucazului de Nord au vorbit mai des decât alții despre deteriorarea situației lor financiare (44%), mai rar decât alții - în Siberia (29%).

După cum a arătat sondajul, doar 65% dintre respondenți știu exact câți bani au acum (numerar, carduri, depozite și conturi de economii). În acest sens, cei mai „disciplinați financiar” sunt locuitorii Orientului Îndepărtat (70%). 

Alți 29% pot spune doar aproximativ câți bani au. 

Și 6% nu își cunosc rezervele financiare (în Orientul Îndepărtat și în Caucazul de Nord, 11% fiecare).

În același timp, 35% dintre respondenți au spus că țin întotdeauna evidența veniturilor și cheltuielilor lor. Cel mai adesea, acest lucru este făcut de locuitorii din Sankt Petersburg și din regiunea Leningrad (40%), mai rar decât alții - Orientul Îndepărtat (30%). Din când în când, alți 44% își calculează veniturile și cheltuielile. Cei 11% care nu țin evidența cheltuielilor și veniturilor au dorința de a începe să facă acest lucru. Și 10% dintre participanții la sondaj nu își iau în considerare finanțele și nu intenționează să înceapă să facă acest lucru (în Orientul Îndepărtat 15%; la Moscova și regiunea Moscovei, precum și în Districtul Federal Volga, 7% fiecare).

Sondajul a fost realizat în perioada 26 iulie - 3 august pe un eșantion reprezentativ de 1.560 de ruși cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani din toate macroregiunile rusești din orașele cu o populație de peste 100.000 de locuitori. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite