O mie de voluntari ceceni sunt în drum către Ucraina, anunţă liderul Ramzan Kadîrov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Liderul Republicii Cecenia, Ramzan Kadîrov, a transmis, joi, la trei săptămâni de lansarea invaziei ruse, că „o mie” de voluntari ceceni sunt pe drum pentru a lupta în Ucraina, relatează AFP.

Kadîrov anunţă în această postare pe Telegram că unul dintre apropiaţii săi, Apti Alaudinov, „se află în fruntea a o mie de voluntari din Republica cecenă”, care sunt „în drum pentru a participa la operaţiunea specială de denazificare şi demilitarizare a Ucrainei”, transmite News.ro.

Liderul cecen, care îşi conduce republica din Caucaz cu o mână de fier, anunţa luni că se afla în Ucraina, alături de forţele Moscovei, pe un aerodrom cucerit de acestea, în apropiere de Kiev.

Această informaţie nu a putut să fie verificată în mod independent şi a fost pusă la îndoială de către oficiali ucraineni.

Ramzan Kadîrov, criticat de către organizaţii nonguvernamentale (ONG) internaţionale din cauza unor încălcări grave ale drepturilor omului în Cecenia, este unul dintre oamenii loiali ai lui Vladimir Putin şi dispune de o miliţie aflată la ordinele sale.

La începutul ofensivei ruse în Ucraina, imagini au circulat pe reţele de socializare, realizate într-o piaţă din Groznîi, capitala Ceceniei, plină cu militari care susţineau că sunt pregătiţi să plece în Ucraina în orice moment.

Forţele aflate sub controlul lui Ramzan Kadîrov sunt acuzate de numeroase atrocităţi în Cecenia.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite