Ministrul de externe rus cere tratarea fără „nicio milă“ a asasinilor Dariei Dughina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serghei Lavrov, ministrul de externe rus, a cerut marţi ca asasinii Dariei Dughina, fiica unui ideolog pro-Kremlin, să fie tratați fără „nicio milă'' a, transmite AFP, citată de Agerpres.

Daria Dughina FOTO arhivă
Daria Dughina FOTO arhivă

Daria Dughina (29 ani), jurnalistă şi politolog, a fost ucisă sâmbătă seara în explozia vehiculului pe care îl conducea pe o şosea în apropiere de Moscova. Aceasta era fiica lui Aleksandr Dughin (60 de ani), filosof şi scriitor ultranaţionalist care promovează o doctrină imperialistă. La fel ca tatăl său, jurnalista susţinea deschis ofensiva militară rusă în Ucraina.

Cei doi se întorceau, în vehicule diferite, de la un festival cultural desfăşurat în regiunea Moscovei. „Aceasta a fost o crimă barbară pentru care nu există scuză. Nu poate exista nicio milă pentru organizatori, comanditari şi executanţi'', a reacţionat marţi şeful diplomaţiei ruse.

„Ea a murit pe front pentru naţiune, pentru Rusia. Frontul este aici. Printre primele cuvinte pe care am învăţat-o, în copilăria ei, sunt evident „Rusia“, „puterea noastră“, „poporul nostrum“, „imperiul nostru'', a declarat Aleksandr Dughin în faţa sicriului cu corpul fiicei sale, în prezenţa soţiei lui, Natalia Melentieva, şi a câtorva sute de persoane prezente la funeralii.

Conform versiunii FSB, aceasta a sosit în Rusia pe 23 iulie 2022 împreună cu fiica sa în vârstă de 12 ani, a închiriat un apartament în blocul unde locuia victima sa, pe care de atunci a urmărit-o în acţiunea de planificare a atentatului comis sâmbătă seara printr-o explozie acţionată de la distanţă asupra autoturismului condus de Daria Dughina. Ulterior, agenta ucraineană ar fi trecut graniţa în Estonia cu acelaşi autoturism cu care intrase în Rusia şi la care între timp schimbase de trei ori plăcuţele de înmatriculare.

Kievul a negat orice implicare în acest asasinat, negând şi relatări mai recente apărute în presa rusă conform cărora presupusa autoare a atentatului ar fi fost membră a regimentului Azov, o unitate de extremă-dreaptă integrată în armata ucraineană.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite