Ministerul rus de Externe: Ţările care trimit arme sau mercenari în războiul din Ucraina „vor răspunde” pentru asta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Statele care decid să trimită arme sau mercenari în războiul din Ucraina „vor răspunde" pentru gestul lor şi îşi vor asuma „consecinţele", a avertizat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova. Aceasta nu a explicat ce tip de măsuri va lua Moscova.

Într-un interviu pentru agenţia de presă controlată de Rusia, Sputnik, Maria Zaharova a transmis că diferite ambasade de la Moscova au fost avertizate în acest sens şi a avut „efect”. De asemenea, ea a adăugat că ambasadorii ruşi au comunicat această poziţie ţărilor gazdă.

„Aceste ţări ar trebui să înţeleagă ce responsabilitate vor avea pentru aceasta. Cum vor înţelege? Este destul de simplu. Diplomaţii, ambasadorii şi ambasadele noastre au transmis acestor capitale poziţia noastră clară şi bine formulată.” a spus ea, relatează Agerpres.

Zaharova a spus că statele europene trebuie să conştientizeze că voluntarii şi mercenarii acre ajung în războiul din Ucraina se vor întoarce acasă ca nişte combatanţi duri.

Ţările membre UE, dar şi unele dintre ele cu titlu individual au convenit să trimită în Ucraina material militar şi arme pentru a sprijini guvernul de la Kiev după invazia rusă, declanşată la 24 februarie.

SUA şi NATO au livrat în mai puţin de o săptămână mai mult de 17.000 de arme antitanc, inclusiv rachete Javelin.

La câteva zile de la începerea războiului, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat formarea unei „legiuni internaţionale” pentru a-şi apăra ţara şi a făcut apel la voluntari străini să vină în ţara sa pentru a lupta împotriva trupelor ruseşti.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite