Liderul de la Kremlin se va deplasa până la sfârşitul anului cu o limuzină sută la sută rusească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin se va deplasa până la sfârşitul anului viitor cu o nouă limuzină, fabricată complet în Rusia. Liderul de la Kremlin va face un tur al oraşului Moscova cu această maşină, a declarat ministrul rus al Industriei şi Comerţului Denis Manturov.

200 de astfel de vehicule vor fi produse anul viitor. Limuzina prezidenţială a fost testată aproape un an. Manturov a indicat faptul că o serie de teste de impact pentru sedan sunt aşteptate luna aceasta.

Se estimează că un număr total de 5.000 de automobile din gama Kortej (Parada) vor părăsi linia de asamblare până în 2020. Maşinile Kortej vor fi folosite la instalarea următorului preşedinte al Federaţiei Rusia, în  aprilie 2018.

limuzine putin

Gama Kortej cuprinde limuzină, sedan, SUV-uri şi minivanuri. Oficialul rus a mai spus că aceste masini de lux sunt de asemenea disponibile pentru cetăţenii obişnuiţi, care îşi pot permite să le cumpere.

„Nici o problemă, dacă vrei o limuzina blindată, atunci poţi avea una“ a spus Manturov , adaugând că Porsche a ajutat la design-ul motorului maşinii.

Proiectul a fost implementat la Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică şi automobile propulsate din  Moscova.

image

În prezent, numai Statele Unite, China şi Japonia produc limuzine guvernamentale folosind doar pe propriile tehnologii şi modele.

Cadillac One (Bestia, cum o numeşte Secret Service) al preşedintelui american ar trebui să reflecte poziţia dominantă a Statelor Unite, în lumea occidentală. Este construită pe un şasiu de camion şi din această cauză îi lipseşte  eleganţa şi fineţea.

Toyota Century Royal, construită în anul 2006 pentru Casa Imperială din Japonia, are un profil conservator. Prim-ministrul japonez foloseşte un Lexus LS 600h L , mult mai modest.

Limuzina prezidenţială chinezească Hongqi Red Flag L9 (Steagul Roşu) şi-a făcut debutul în timpul unei parade militare de la Beijing, în 2009. Acesta are acelaşi design cu modelul limuzinei Hongqi din 1950, care, la rândul său, a preluat unele dintre trăsaturile celebrei maşini ruseşti  Volga M21.

Design-ul modelului Kortej a fost realizat la Institutul Ştiinţific de motoare auto (NAMI). Printre grupurile străine implicate în proiect se numără Porsche Engineering Group, Magna, MEGATECH Industries şi Rübig. În fază iniţială, componentele ruseşti de pe maşină nu depăşeau  20%.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite